- Bewaar

- Bewaar
Gebakken zalm met prei in bechamelsaus
Onze drankensuggesties
Wijn Bourgogne A.O.P. Château de Dracy Chardonnay Albert Bichot
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd)
-
Laat de zalmsteaks oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Bereiding:
-
Kook de diepgevroren prei ± 10 min. gaar in lichtgezouten water (afhankelijk van de dikte van de stukken). Giet af.
-
Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en bak de stukken zalm ± 10 min. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Smelt ondertussen 3 eetl. boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Giet er beetje bij beetje en al roerend de melk bij tot een gebonden witte saus. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Meng onder de prei.
-
Afwerking:
-
Verdeel de prei over de borden en leg er een stukje zalmsteak bij. Serveer met kroketten, puree of gekookte aardappelen.
Onze drankensuggesties
Wijn Bourgogne A.O.P. Château de Dracy Chardonnay Albert Bichot
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd)
-
Laat de zalmsteaks oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Bereiding:
-
Kook de diepgevroren prei ± 10 min. gaar in lichtgezouten water (afhankelijk van de dikte van de stukken). Giet af.
-
Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en bak de stukken zalm ± 10 min. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Smelt ondertussen 3 eetl. boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Giet er beetje bij beetje en al roerend de melk bij tot een gebonden witte saus. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Meng onder de prei.
-
Afwerking:
-
Verdeel de prei over de borden en leg er een stukje zalmsteak bij. Serveer met kroketten, puree of gekookte aardappelen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Bourgogne A.O.P. Château de Dracy Chardonnay Albert Bichot