Gebakken zalm met prei in bechamelsaus
Gebakken zalm met prei in bechamelsaus

Gebakken zalm met prei in bechamelsaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 683 kcal
Vet 46.4 g
Koolhydraat 30.1 g
Eiwit 36.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd)

  3. Laat de zalmsteaks oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Bereiding:
  5. Kook de diepgevroren prei ± 10 min. gaar in lichtgezouten water (afhankelijk van de dikte van de stukken). Giet af.

  6. Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en bak de stukken zalm ± 10 min. Kruid naar smaak met peper en zout.

  7. Smelt ondertussen 3 eetl. boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Giet er beetje bij beetje en al roerend de melk bij tot een gebonden witte saus. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Meng onder de prei.

  8. Afwerking:
  9. Verdeel de prei over de borden en leg er een stukje zalmsteak bij. Serveer met kroketten, puree of gekookte aardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd)

  3. Laat de zalmsteaks oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Bereiding:
  5. Kook de diepgevroren prei ± 10 min. gaar in lichtgezouten water (afhankelijk van de dikte van de stukken). Giet af.

  6. Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en bak de stukken zalm ± 10 min. Kruid naar smaak met peper en zout.

  7. Smelt ondertussen 3 eetl. boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Giet er beetje bij beetje en al roerend de melk bij tot een gebonden witte saus. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Meng onder de prei.

  8. Afwerking:
  9. Verdeel de prei over de borden en leg er een stukje zalmsteak bij. Serveer met kroketten, puree of gekookte aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 683 kcal
Vet 46.4 g
Koolhydraat 30.1 g
Eiwit 36.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Bourgogne A.O.P. Château de Dracy Chardonnay Albert Bichot

Bekijk het recept digitaal