Gebakken zalm met tomaten-spinazieslaatje en puree
Gebakken zalm met tomaten-spinazieslaatje en puree

Gebakken zalm met tomaten-spinazieslaatje en puree

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 734 kcal
Vet 39.8 g
Verzadigd vet 7.6 g
Koolhydraat 46 g
Suiker 9 g
Vezel 7.3 g
Eiwit 44.1 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de rode ui eerst in 2 en daarna in halvemaantjes.

  4. Hak de platte peterselie grof.

  5. Snij de kerstomaten in 2.

  6. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  7. Maak een vinaigrette met 3 eetl. olijfolie, het citroensap, peper en zout.

  8. Bereiding:
  9. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en pureer met de melk. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  10. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de zalmfilets 3 à 4 min. Aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  11. Meng de kerstomaten met de rode ui, de platte peterselie, de spinazie en de vinaigrette.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 4 maand Bereiding (30 min.) 1 Schil 50 g aardappel en snij in blokjes. Hak 100 g spinazie grof. 2 Kook de aardappelblokjes 20 min. in een bodempje water. Voeg na 15 min. de spinazie, 1 takje platte peterselie en 30 g zalm toe. 3 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de rode ui eerst in 2 en daarna in halvemaantjes.

  4. Hak de platte peterselie grof.

  5. Snij de kerstomaten in 2.

  6. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  7. Maak een vinaigrette met 3 eetl. olijfolie, het citroensap, peper en zout.

  8. Bereiding:
  9. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en pureer met de melk. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  10. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de zalmfilets 3 à 4 min. Aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  11. Meng de kerstomaten met de rode ui, de platte peterselie, de spinazie en de vinaigrette.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 4 maand Bereiding (30 min.) 1 Schil 50 g aardappel en snij in blokjes. Hak 100 g spinazie grof. 2 Kook de aardappelblokjes 20 min. in een bodempje water. Voeg na 15 min. de spinazie, 1 takje platte peterselie en 30 g zalm toe. 3 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 734 kcal
Vet 39.8 g
Verzadigd vet 7.6 g
Koolhydraat 46 g
Suiker 9 g
Vezel 7.3 g
Eiwit 44.1 g
Zout 0.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Amberbier Wijn Maremma Toscana D.O.C. `Palazzo Vecchio' Vermentino Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal