Gebakken zalm met wortelpuree en pistachesaus
Gebakken zalm met wortelpuree en pistachesaus

Gebakken zalm met wortelpuree en pistachesaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 729 kcal
Vet 48.8 g
Koolhydraat 35 g
Eiwit 37.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de zalmhaasjes volledig ontdooien en dep droog.

  3. Hak de pistachenoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).

  4. Snij de wortelen en de sjalot in gelijke stukken.

  5. Schraap krullen van de parmezaan met een dunschiller.

  6. Hak de rucola grof.

  7. Bereiding:
  8. Kook de stukken wortel en sjalot samen met het laurierblaadje 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af, verwijder het laurierblaadje en pureer de groenten.

  9. Doe de aardappelpuree bij de wortelpuree en laat al roerend opwarmen op een zacht vuur. Meng er de zure room onder en kruid met peper en zout.

  10. Smelt intussen de boter in een braadpan en bak de zalmhaasjes 5 min. aan elke kant op een zacht vuur. Haal uit de pan en hou warm.

  11. Voeg 2 eetl. water en het citroensap toe aan de pan en schraap de braadresten los. Roer er de fijngehakte pistachenoten onder.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de puree over de borden en lepel er wat saus over. Leg er een zalmhaasje naast en bestrooi met rucola en parmezaankrullen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de zalmhaasjes volledig ontdooien en dep droog.

  3. Hak de pistachenoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).

  4. Snij de wortelen en de sjalot in gelijke stukken.

  5. Schraap krullen van de parmezaan met een dunschiller.

  6. Hak de rucola grof.

  7. Bereiding:
  8. Kook de stukken wortel en sjalot samen met het laurierblaadje 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af, verwijder het laurierblaadje en pureer de groenten.

  9. Doe de aardappelpuree bij de wortelpuree en laat al roerend opwarmen op een zacht vuur. Meng er de zure room onder en kruid met peper en zout.

  10. Smelt intussen de boter in een braadpan en bak de zalmhaasjes 5 min. aan elke kant op een zacht vuur. Haal uit de pan en hou warm.

  11. Voeg 2 eetl. water en het citroensap toe aan de pan en schraap de braadresten los. Roer er de fijngehakte pistachenoten onder.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de puree over de borden en lepel er wat saus over. Leg er een zalmhaasje naast en bestrooi met rucola en parmezaankrullen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 729 kcal
Vet 48.8 g
Koolhydraat 35 g
Eiwit 37.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugs Witbier Wijn Le Peyrat Blanc A.O.P. Graves

Bekijk het recept digitaal