- Bewaar

- Bewaar
Gebakken zalm met wortelpuree en pistachesaus
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Le Peyrat Blanc A.O.P. Graves
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de zalmhaasjes volledig ontdooien en dep droog.
-
Hak de pistachenoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
-
Snij de wortelen en de sjalot in gelijke stukken.
-
Schraap krullen van de parmezaan met een dunschiller.
-
Hak de rucola grof.
-
Bereiding:
-
Kook de stukken wortel en sjalot samen met het laurierblaadje 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af, verwijder het laurierblaadje en pureer de groenten.
-
Doe de aardappelpuree bij de wortelpuree en laat al roerend opwarmen op een zacht vuur. Meng er de zure room onder en kruid met peper en zout.
-
Smelt intussen de boter in een braadpan en bak de zalmhaasjes 5 min. aan elke kant op een zacht vuur. Haal uit de pan en hou warm.
-
Voeg 2 eetl. water en het citroensap toe aan de pan en schraap de braadresten los. Roer er de fijngehakte pistachenoten onder.
-
Afwerking:
-
Verdeel de puree over de borden en lepel er wat saus over. Leg er een zalmhaasje naast en bestrooi met rucola en parmezaankrullen.
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Le Peyrat Blanc A.O.P. Graves
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de zalmhaasjes volledig ontdooien en dep droog.
-
Hak de pistachenoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
-
Snij de wortelen en de sjalot in gelijke stukken.
-
Schraap krullen van de parmezaan met een dunschiller.
-
Hak de rucola grof.
-
Bereiding:
-
Kook de stukken wortel en sjalot samen met het laurierblaadje 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af, verwijder het laurierblaadje en pureer de groenten.
-
Doe de aardappelpuree bij de wortelpuree en laat al roerend opwarmen op een zacht vuur. Meng er de zure room onder en kruid met peper en zout.
-
Smelt intussen de boter in een braadpan en bak de zalmhaasjes 5 min. aan elke kant op een zacht vuur. Haal uit de pan en hou warm.
-
Voeg 2 eetl. water en het citroensap toe aan de pan en schraap de braadresten los. Roer er de fijngehakte pistachenoten onder.
-
Afwerking:
-
Verdeel de puree over de borden en lepel er wat saus over. Leg er een zalmhaasje naast en bestrooi met rucola en parmezaankrullen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Le Peyrat Blanc A.O.P. Graves