Gebakken zeevruchten met mascarpone
Gebakken zeevruchten met mascarpone

Gebakken zeevruchten met mascarpone

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 395 kcal
Vet 20.8 g
Koolhydraat 17.6 g
Eiwit 32.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de zeevruchten oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  3. Snipper de sjalot fijn.

  4. Bereiding:
  5. Bak de zeevruchten al roerend in 2 eetl. zonnebloemolie gedurende 1 à 2 min. op een hevig vuur. Haal uit de pan en hou warm.

  6. Bak in dezelfde pan de sjalot glazig in 1 eetl. zonnebloemolie en voeg de tomatenblokjes, de diepgevroren erwtjes en het tomatenconcentraat toe. Roer er voorzichtig de mascarpone onder. Kruid met tijm, oregano, paprikapoeder en cayennepeper en laat 10 min. sudderen.

  7. Voeg de zeevruchten toe en laat nog 2 à 3 min. verwarmen. Kruid met peper en zout.

  8. Afwerking:
  9. Verdeel over de borden en serveer met rijst. Bestrooi eventueel met een beetje peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de zeevruchten oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  3. Snipper de sjalot fijn.

  4. Bereiding:
  5. Bak de zeevruchten al roerend in 2 eetl. zonnebloemolie gedurende 1 à 2 min. op een hevig vuur. Haal uit de pan en hou warm.

  6. Bak in dezelfde pan de sjalot glazig in 1 eetl. zonnebloemolie en voeg de tomatenblokjes, de diepgevroren erwtjes en het tomatenconcentraat toe. Roer er voorzichtig de mascarpone onder. Kruid met tijm, oregano, paprikapoeder en cayennepeper en laat 10 min. sudderen.

  7. Voeg de zeevruchten toe en laat nog 2 à 3 min. verwarmen. Kruid met peper en zout.

  8. Afwerking:
  9. Verdeel over de borden en serveer met rijst. Bestrooi eventueel met een beetje peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 395 kcal
Vet 20.8 g
Koolhydraat 17.6 g
Eiwit 32.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Argento Chardonnay Argentinië Deze heerlijke goudkleurige chardonnay is heel evenwichtig opgebouwd met mooie aroma's van ananas, citrusvruchten, verse boter en toast. In de mond heel smaakvol met rijp wit fruit en lichtkruidige toetsen. Het vleugje vanille is afkomstig van de vatrijping. Wijn Inycon Chardonnay I.G.T. Bianco di Sicilia - Italië Schitterende geel-groene kleur en in de neus geuren van exotisch fruit, bloemen en een beetje room. Sappig en rond in de mond. -Krachtig en evenwichtig, met een vrij lange afdronk.

Bekijk het recept digitaal