Gebraden honingkip met krieltjes en jonge wortelen
Gebraden honingkip met krieltjes en jonge wortelen

Gebraden honingkip met krieltjes en jonge wortelen

1 u. 30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 659 kcal
Vet 29 g
Verzadigd vet 6.2 g
Koolhydraat 51.5 g
Suiker 17.4 g
Vezel 10.7 g
Eiwit 42.1 g
Zout 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Wrijf de krielaardappelen goed schoon onder koud water.

  3. Laat een klein stukje van het loof aan de wortelen en schil ze.

  4. Schil de pastinaak en snij in gelijke staafjes.

  5. Snipper 1 teentje knoflook fijn en hak 2 teentjes grof.

  6. Snij de takjes van het halve plantje tijm.

  7. Snij de lente-uitjes in 2.

  8. Meng de mosterd met 1 eetl. olijfolie, de honing, de balsamicoazijn en 1 fijngesnipperd teentje knoflook. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Bestrijk de buitenkant van de kip met de honing-mosterddressing en schik de grofgehakte knoflookteentjes en de takjes tijm binnen in de kip.

  12. Doe de krielaardappelen, de wortelen, de pastinaak en de lente-uitjes in een grote ovenschaal en roer er 3 eetl. olijfolie onder. Kruid met zwarte peper en zout.

  13. Schik de kip tussen de aardappelen en de groenten en zet 1 u. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Wrijf de krielaardappelen goed schoon onder koud water.

  3. Laat een klein stukje van het loof aan de wortelen en schil ze.

  4. Schil de pastinaak en snij in gelijke staafjes.

  5. Snipper 1 teentje knoflook fijn en hak 2 teentjes grof.

  6. Snij de takjes van het halve plantje tijm.

  7. Snij de lente-uitjes in 2.

  8. Meng de mosterd met 1 eetl. olijfolie, de honing, de balsamicoazijn en 1 fijngesnipperd teentje knoflook. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Bestrijk de buitenkant van de kip met de honing-mosterddressing en schik de grofgehakte knoflookteentjes en de takjes tijm binnen in de kip.

  12. Doe de krielaardappelen, de wortelen, de pastinaak en de lente-uitjes in een grote ovenschaal en roer er 3 eetl. olijfolie onder. Kruid met zwarte peper en zout.

  13. Schik de kip tussen de aardappelen en de groenten en zet 1 u. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 659 kcal
Vet 29 g
Verzadigd vet 6.2 g
Koolhydraat 51.5 g
Suiker 17.4 g
Vezel 10.7 g
Eiwit 42.1 g
Zout 0.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier St Feuillien Blond Blond abdijbier met een fris, fruitig boeket. De fruitige en evenwichtige smaak heeft een zoete toets. Wijn Bourgogne Gamay A.O.P. Gamay Noir - La Burgondie Framboos en kriek domineren het boeket en de smaak van deze rode bourgogne.

Bekijk het recept digitaal