Gebraden kip met knoflook en aardappelen uit de oven
Gebraden kip met knoflook en aardappelen uit de oven

Gebraden kip met knoflook en aardappelen uit de oven

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 586 kcal
Vet 26.8 g
Verzadigd vet 13.1 g
Koolhydraat 40.2 g
Suiker 9 g
Vezel 3.9 g
Eiwit 43.8 g
Zout 1.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15min)

  3. Schil de aardappelen en snij in de lengte in 2.

  4. Snipper de ui fijn en pluk de blaadjes van de takjes tijm.

  5. Maak de teentjes los van bollen knoflook. Pel de helft van de teentjes en pers ze. Meng het geperste knoflook met de zachte boter, de tijm, peper en zout.

  6. Laat het bouillonblokje oplossen in 2,5 dl heet water.

  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Bereiding:
  9. Verdeel de helft van de knoflookboter over de binnenkant van de kip en besmeer de buitenant van de kip met de rest. Schik de kip in een ruime ovenschaal en verdeel er de aardappelen en de ongepelde teentjes knoflook rond. Leg het laurierblaadje op de kip.

  10. Giet de bouillon rond de kip en zet 1 u. 15 min. in de voorverwarmde oven. Lepel regelmatig wat braadvocht over de kip en draai de aardappelen af en toe om.

  11. Afwerking:
  12. Snij de kip in stukken en serveer met de aardappelen en de teentjes knoflook.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15min)

  3. Schil de aardappelen en snij in de lengte in 2.

  4. Snipper de ui fijn en pluk de blaadjes van de takjes tijm.

  5. Maak de teentjes los van bollen knoflook. Pel de helft van de teentjes en pers ze. Meng het geperste knoflook met de zachte boter, de tijm, peper en zout.

  6. Laat het bouillonblokje oplossen in 2,5 dl heet water.

  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Bereiding:
  9. Verdeel de helft van de knoflookboter over de binnenkant van de kip en besmeer de buitenant van de kip met de rest. Schik de kip in een ruime ovenschaal en verdeel er de aardappelen en de ongepelde teentjes knoflook rond. Leg het laurierblaadje op de kip.

  10. Giet de bouillon rond de kip en zet 1 u. 15 min. in de voorverwarmde oven. Lepel regelmatig wat braadvocht over de kip en draai de aardappelen af en toe om.

  11. Afwerking:
  12. Snij de kip in stukken en serveer met de aardappelen en de teentjes knoflook.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 586 kcal
Vet 26.8 g
Verzadigd vet 13.1 g
Koolhydraat 40.2 g
Suiker 9 g
Vezel 3.9 g
Eiwit 43.8 g
Zout 1.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Omer Sterk blond bier Wijn Côtes du Jura A.O.P. Chardonnay Saint-Vernier

Bekijk het recept digitaal