- Bewaar

- Bewaar
Gebraden kip met krieltjes, olijven en zomergroenten
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn Jean Loron `Les Sablons Rouges' A.O.P. Régnié
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de ui in ringen.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in reepjes.
-
Snij de courgette in schijfjes.
-
Snij de champignons in 4.
-
Verdeel de tapastomaten in trosjes van 3 of 4.
-
Wrijf de krielaardappelen goed schoon onder koud water en dep droog.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Schik de kip op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met de kippenkruiden.
-
Verdeel de krieltjes, de ui, de groenten, de uitgelekte olijven en de kappertjes rond de kip. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout.
-
Zet 10 min. in de voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur tot 180 °C en zet 50 min. in de oven.
-
Prik met een scherp mes in een bout van de kip om te zien of ze gaar is (het vocht moet helder zijn).
-
Afwerking:
-
Snij de kip in stukken en geef er de krieltjes en de groenten bij.
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn Jean Loron `Les Sablons Rouges' A.O.P. Régnié
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de ui in ringen.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in reepjes.
-
Snij de courgette in schijfjes.
-
Snij de champignons in 4.
-
Verdeel de tapastomaten in trosjes van 3 of 4.
-
Wrijf de krielaardappelen goed schoon onder koud water en dep droog.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Schik de kip op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met de kippenkruiden.
-
Verdeel de krieltjes, de ui, de groenten, de uitgelekte olijven en de kappertjes rond de kip. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout.
-
Zet 10 min. in de voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur tot 180 °C en zet 50 min. in de oven.
-
Prik met een scherp mes in een bout van de kip om te zien of ze gaar is (het vocht moet helder zijn).
-
Afwerking:
-
Snij de kip in stukken en geef er de krieltjes en de groenten bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn Jean Loron `Les Sablons Rouges' A.O.P. Régnié