Gebraden kip met krieltjes, olijven en zomergroenten
Gebraden kip met krieltjes, olijven en zomergroenten

Gebraden kip met krieltjes, olijven en zomergroenten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 624 kcal
Vet 30.7 g
Verzadigd vet 6.5 g
Koolhydraat 39.2 g
Suiker 9.8 g
Vezel 8.1 g
Eiwit 43.6 g
Zout 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de ui in ringen.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in reepjes.

  4. Snij de courgette in schijfjes.

  5. Snij de champignons in 4.

  6. Verdeel de tapastomaten in trosjes van 3 of 4.

  7. Wrijf de krielaardappelen goed schoon onder koud water en dep droog.

  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Bereiding:
  10. Schik de kip op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met de kippenkruiden.

  11. Verdeel de krieltjes, de ui, de groenten, de uitgelekte olijven en de kappertjes rond de kip. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout.

  12. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur tot 180 °C en zet 50 min. in de oven.

  13. Prik met een scherp mes in een bout van de kip om te zien of ze gaar is (het vocht moet helder zijn).

  14. Afwerking:
  15. Snij de kip in stukken en geef er de krieltjes en de groenten bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de ui in ringen.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in reepjes.

  4. Snij de courgette in schijfjes.

  5. Snij de champignons in 4.

  6. Verdeel de tapastomaten in trosjes van 3 of 4.

  7. Wrijf de krielaardappelen goed schoon onder koud water en dep droog.

  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Bereiding:
  10. Schik de kip op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met de kippenkruiden.

  11. Verdeel de krieltjes, de ui, de groenten, de uitgelekte olijven en de kappertjes rond de kip. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout.

  12. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur tot 180 °C en zet 50 min. in de oven.

  13. Prik met een scherp mes in een bout van de kip om te zien of ze gaar is (het vocht moet helder zijn).

  14. Afwerking:
  15. Snij de kip in stukken en geef er de krieltjes en de groenten bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 624 kcal
Vet 30.7 g
Verzadigd vet 6.5 g
Koolhydraat 39.2 g
Suiker 9.8 g
Vezel 8.1 g
Eiwit 43.6 g
Zout 0.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn Jean Loron `Les Sablons Rouges' A.O.P. Régnié

Bekijk het recept digitaal