Geflambeerde scampi's in groentesausje
Geflambeerde scampi's in groentesausje

Geflambeerde scampi's in groentesausje

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 349 kcal
Vet 19.6 g
Koolhydraat 13 g
Eiwit 21.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water). Verwijder de bruine draad die bitter smaakt.

  3. Bereiding:
  4. Verhit de olijfolie in een braadpan of wok en bak de scampi's 4 à 5 min. Kruid met peper en zout.

  5. Neem de pan van het vuur, giet er de cognac bij en flambeer weg van de dampkap. Haal de scampi's uit de pan.

  6. Smelt de boter in dezelfde pan en stoof de diepgevroren groentereepjes ± 5 min. al roerend (de groenten mogen nog lichtjes krokant zijn). Kruid met peper en zout.

  7. Doe er de room en de tomatenketchup bij. Laat enkele min. inkoken.

  8. Leg de scampi's op de groentereepjes en laat nog even opwarmen.

  9. Afwerking:
  10. Strooi er de diepgevroren peterselie over en dien op met rijst of stokbrood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water). Verwijder de bruine draad die bitter smaakt.

  3. Bereiding:
  4. Verhit de olijfolie in een braadpan of wok en bak de scampi's 4 à 5 min. Kruid met peper en zout.

  5. Neem de pan van het vuur, giet er de cognac bij en flambeer weg van de dampkap. Haal de scampi's uit de pan.

  6. Smelt de boter in dezelfde pan en stoof de diepgevroren groentereepjes ± 5 min. al roerend (de groenten mogen nog lichtjes krokant zijn). Kruid met peper en zout.

  7. Doe er de room en de tomatenketchup bij. Laat enkele min. inkoken.

  8. Leg de scampi's op de groentereepjes en laat nog even opwarmen.

  9. Afwerking:
  10. Strooi er de diepgevroren peterselie over en dien op met rijst of stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 349 kcal
Vet 19.6 g
Koolhydraat 13 g
Eiwit 21.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Trebbiano d'Abruzzo D.O.C. - Fantini - Abruzzo Italië Pinot Blanc 1er Cru - A.C. Moselle luxembourgeoise

Bekijk het recept digitaal