Gefrituurde pangasius met zoetzure paprikasaus
Gefrituurde pangasius met zoetzure paprikasaus

Gefrituurde pangasius met zoetzure paprikasaus

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 321 kcal
Vet 11.6 g
Koolhydraat 24.6 g
Eiwit 28.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de pangasiusfilets volledig ontdooien en dep droog. Snij indien nodig in kleinere stukken.

  3. Kruid de bloem met peper en zout. Wentel er de stukken pangasius in.

  4. Snipper de ui fijn.

  5. Bereiding:
  6. Smelt 1 eetl. boter in een kookpan en stoof de ui glazig. Voeg de diepgevroren paprikareepjes toe en laat nog 3 min. stoven.

  7. Voeg de rietsuiker, de ketchup en de frambozenazijn toe. Kruid met peper en zout en laat op een matig vuur 20 min. sudderen.

  8. Schud de overtollige bloem van de pangasius en frituur 6 min. op 175 °C. Laat even uitlekken op keukenpapier.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel de pangasius over de borden en lepel er het paprikasausje rond. Dien op met frietjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de pangasiusfilets volledig ontdooien en dep droog. Snij indien nodig in kleinere stukken.

  3. Kruid de bloem met peper en zout. Wentel er de stukken pangasius in.

  4. Snipper de ui fijn.

  5. Bereiding:
  6. Smelt 1 eetl. boter in een kookpan en stoof de ui glazig. Voeg de diepgevroren paprikareepjes toe en laat nog 3 min. stoven.

  7. Voeg de rietsuiker, de ketchup en de frambozenazijn toe. Kruid met peper en zout en laat op een matig vuur 20 min. sudderen.

  8. Schud de overtollige bloem van de pangasius en frituur 6 min. op 175 °C. Laat even uitlekken op keukenpapier.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel de pangasius over de borden en lepel er het paprikasausje rond. Dien op met frietjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 321 kcal
Vet 11.6 g
Koolhydraat 24.6 g
Eiwit 28.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château de Valmer A.C. Vouvray Wijn Château de Brossay A.C. Cabernet d'Anjou Wijn Halfdroge rosé uit de wijngaarden van Anjou (Loire), met een mooi boeket van bloemen en fruit. Koel schenken.

Bekijk het recept digitaal