Gegratineerd scampipannetje
Gegratineerd scampipannetje

Gegratineerd scampipannetje

25 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 361 kcal
Vet 23.9 g
Koolhydraat 5.4 g
Eiwit 30.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Leg de scampi's 2 min. in heet water en pel ze. Dep goed droog en verwijder het darmkanaal (de bruine draad die erg bitter smaakt).

  3. Meng de bloem met de boter (beurre manié).

  4. Snipper de ui en de knoflook fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan of wok en bak de scampi's aan beide zijden goudbruin (± 2 min. aan elke zijde). Kruid met peper en zout en haal uit de pan.

  7. Doe opnieuw 1 eetl. olijfolie in de pan en bak de fijngesnipperde ui en knoflook gedurende 1 min. Voeg de diepgevroren paprikamix toe en laat even stoven. Kruid met de Provençaalse kruiden.

  8. Voeg de diepgevroren tomatenblokjes toe en laat nog eens 2 à 3 min. stoven. Kruid naar smaak met peper, zout, cayennepeper en paprikapoeder. Voeg beetje bij beetje het mengsel van boter en bloem toe tot het geheel licht bindt.

  9. Voeg de scampi's opnieuw toe en schep goed om. Verdeel over individuele ovenschaaltjes.

  10. Strooi er de geraspte parmezaan en vervolgens de gemalen mozzarella over. Sprenkel er nog 1 eetl. olijfolie over.

  11. Afwerking:
  12. Laat lichtjes kleuren onder de grill en dien onmiddellijk op met stokbrood of ciabatta.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Leg de scampi's 2 min. in heet water en pel ze. Dep goed droog en verwijder het darmkanaal (de bruine draad die erg bitter smaakt).

  3. Meng de bloem met de boter (beurre manié).

  4. Snipper de ui en de knoflook fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan of wok en bak de scampi's aan beide zijden goudbruin (± 2 min. aan elke zijde). Kruid met peper en zout en haal uit de pan.

  7. Doe opnieuw 1 eetl. olijfolie in de pan en bak de fijngesnipperde ui en knoflook gedurende 1 min. Voeg de diepgevroren paprikamix toe en laat even stoven. Kruid met de Provençaalse kruiden.

  8. Voeg de diepgevroren tomatenblokjes toe en laat nog eens 2 à 3 min. stoven. Kruid naar smaak met peper, zout, cayennepeper en paprikapoeder. Voeg beetje bij beetje het mengsel van boter en bloem toe tot het geheel licht bindt.

  9. Voeg de scampi's opnieuw toe en schep goed om. Verdeel over individuele ovenschaaltjes.

  10. Strooi er de geraspte parmezaan en vervolgens de gemalen mozzarella over. Sprenkel er nog 1 eetl. olijfolie over.

  11. Afwerking:
  12. Laat lichtjes kleuren onder de grill en dien onmiddellijk op met stokbrood of ciabatta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 361 kcal
Vet 23.9 g
Koolhydraat 5.4 g
Eiwit 30.3 g

Bekijk het recept digitaal