- Bewaar

- Bewaar
Gegratineerd scampipannetje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Leg de scampi's 2 min. in heet water en pel ze. Dep goed droog en verwijder het darmkanaal (de bruine draad die erg bitter smaakt).
-
Meng de bloem met de boter (beurre manié).
-
Snipper de ui en de knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan of wok en bak de scampi's aan beide zijden goudbruin (± 2 min. aan elke zijde). Kruid met peper en zout en haal uit de pan.
-
Doe opnieuw 1 eetl. olijfolie in de pan en bak de fijngesnipperde ui en knoflook gedurende 1 min. Voeg de diepgevroren paprikamix toe en laat even stoven. Kruid met de Provençaalse kruiden.
-
Voeg de diepgevroren tomatenblokjes toe en laat nog eens 2 à 3 min. stoven. Kruid naar smaak met peper, zout, cayennepeper en paprikapoeder. Voeg beetje bij beetje het mengsel van boter en bloem toe tot het geheel licht bindt.
-
Voeg de scampi's opnieuw toe en schep goed om. Verdeel over individuele ovenschaaltjes.
-
Strooi er de geraspte parmezaan en vervolgens de gemalen mozzarella over. Sprenkel er nog 1 eetl. olijfolie over.
-
Afwerking:
-
Laat lichtjes kleuren onder de grill en dien onmiddellijk op met stokbrood of ciabatta.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Leg de scampi's 2 min. in heet water en pel ze. Dep goed droog en verwijder het darmkanaal (de bruine draad die erg bitter smaakt).
-
Meng de bloem met de boter (beurre manié).
-
Snipper de ui en de knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan of wok en bak de scampi's aan beide zijden goudbruin (± 2 min. aan elke zijde). Kruid met peper en zout en haal uit de pan.
-
Doe opnieuw 1 eetl. olijfolie in de pan en bak de fijngesnipperde ui en knoflook gedurende 1 min. Voeg de diepgevroren paprikamix toe en laat even stoven. Kruid met de Provençaalse kruiden.
-
Voeg de diepgevroren tomatenblokjes toe en laat nog eens 2 à 3 min. stoven. Kruid naar smaak met peper, zout, cayennepeper en paprikapoeder. Voeg beetje bij beetje het mengsel van boter en bloem toe tot het geheel licht bindt.
-
Voeg de scampi's opnieuw toe en schep goed om. Verdeel over individuele ovenschaaltjes.
-
Strooi er de geraspte parmezaan en vervolgens de gemalen mozzarella over. Sprenkel er nog 1 eetl. olijfolie over.
-
Afwerking:
-
Laat lichtjes kleuren onder de grill en dien onmiddellijk op met stokbrood of ciabatta.