Gegratineerde aardappelpuree
Gegratineerde aardappelpuree

Gegratineerde aardappelpuree

40 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 262 kcal
Vet 11.3 g
Koolhydraat 35.2 g
Eiwit 5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Kook 800 g zachtkokende aardappelen. Giet af en laat kort drogen op het vuur voor u er puree van maakt. Voeg een beetje melk toe, 1 eetl. boter en eventueel 1 eigeel. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Bedek de puree met een laagje paneermeel, verdeel er daarna 2 eetl. boter over in nootjes en plaats enkele minuten in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Kook 800 g zachtkokende aardappelen. Giet af en laat kort drogen op het vuur voor u er puree van maakt. Voeg een beetje melk toe, 1 eetl. boter en eventueel 1 eigeel. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Bedek de puree met een laagje paneermeel, verdeel er daarna 2 eetl. boter over in nootjes en plaats enkele minuten in een op 200 °C voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 262 kcal
Vet 11.3 g
Koolhydraat 35.2 g
Eiwit 5 g

Bekijk het recept digitaal