- Bewaar

- Bewaar
Gegratineerde auberginestoemp met groenteburger
Onze drankensuggesties
Wijn Domaine Saint André Syrah I.G.P. Pays d'Oc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat diepvriesburgers volledig ontdooien.
-
Snij de cheddar en het geitenkaasje in kleine blokjes.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Snij de aubergine in blokjes.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in stukjes.
-
Snij de gedroogde tomaten in reepjes.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Bereiding:
-
Doe de stukken aardappel, de blokjes aubergine, de stukjes paprika en de reepjes gedroogde tomaat in een ruime kookpot.
-
Giet er water bij tot alles onderstaat en voeg het bouillonblokje toe. Laat 20 min. koken.
-
Giet af (vang eventueel het kookvocht op en gebruik het als basis voor een soep).
-
Prak tot een grove puree, samen met de zure room, het fijngesnipperde bieslook, de tijm en het basilicum.
-
Schep de stoemp in een ovenschaal en strooi er de 3 kazen over. Zet 5 min. onder de hete ovengrill, tot de kaas smelt en lichtjes bruin kleurt.
-
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de burgers aan beide kanten goudbruin. Gepaneerde burgers bakt u op een matig vuur, zonder verschuiven zodat de korst niet breekt. Draai tussendoor voorzichtig om met een spatel.
Deze auberginestoemp is ook lekker bij gebakken kip, worst en merguez.
Onze drankensuggesties
Wijn Domaine Saint André Syrah I.G.P. Pays d'Oc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat diepvriesburgers volledig ontdooien.
-
Snij de cheddar en het geitenkaasje in kleine blokjes.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Snij de aubergine in blokjes.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in stukjes.
-
Snij de gedroogde tomaten in reepjes.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Bereiding:
-
Doe de stukken aardappel, de blokjes aubergine, de stukjes paprika en de reepjes gedroogde tomaat in een ruime kookpot.
-
Giet er water bij tot alles onderstaat en voeg het bouillonblokje toe. Laat 20 min. koken.
-
Giet af (vang eventueel het kookvocht op en gebruik het als basis voor een soep).
-
Prak tot een grove puree, samen met de zure room, het fijngesnipperde bieslook, de tijm en het basilicum.
-
Schep de stoemp in een ovenschaal en strooi er de 3 kazen over. Zet 5 min. onder de hete ovengrill, tot de kaas smelt en lichtjes bruin kleurt.
-
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de burgers aan beide kanten goudbruin. Gepaneerde burgers bakt u op een matig vuur, zonder verschuiven zodat de korst niet breekt. Draai tussendoor voorzichtig om met een spatel.
Deze auberginestoemp is ook lekker bij gebakken kip, worst en merguez.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Domaine Saint André Syrah I.G.P. Pays d'Oc