Gegratineerde kabeljauw op een groentebedje

Gegratineerde kabeljauw op een groentebedje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 335 kcal
Vet 14 g
Koolhydraat 20.9 g
Eiwit 31.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kabeljauw oppervlakkig ontdooien en dep goed droog met keukenpapier.

  3. Snipper het bieslook fijn.

  4. Snij de verse preiwitten in ringen, de kerstomaatjes in 2 en de ongeschilde appel in kleine blokjes.

  5. Meng de lactosevrije geraspte emmentaler met het alternatief voor lichte room.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Smelt de lactosevrije vetstof in een kookpot en bak de (diepgevroren) preiringen 5 min. Schep in een ovenschaal, verdeel er de appelblokjes over en schik er de stukken kabeljauw naast elkaar bovenop.

  9. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Overgiet met het kaasmengsel.

  10. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet 40 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Verwijder de aluminiumfolie en voeg de kerstomaten toe. Laat nog 2 à 3 min. gratineren onder de ovengrill.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de groenten over de borden en leg er een stuk kabeljauw bovenop. Bestrooi met het fijngesnipperde bieslook. Geef er gekookte aardappelen of puree bij.

Tip

Lekker met citroenpuree Kook 600 g aardappelen gaar in lichtgezouten water. Giet af en prak fijn samen met 50 g lactosevrije vetstof, 1 dl plantaardig alternatief voor room, de zeste van 1 onbehandelde citroen (bio), 1 eetl. citroensap en 1 fijngesnipperd plantje dille. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Voeg eventueel wat lactosevrije melk toe voor een smeuïge puree.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kabeljauw oppervlakkig ontdooien en dep goed droog met keukenpapier.

  3. Snipper het bieslook fijn.

  4. Snij de verse preiwitten in ringen, de kerstomaatjes in 2 en de ongeschilde appel in kleine blokjes.

  5. Meng de lactosevrije geraspte emmentaler met het alternatief voor lichte room.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Smelt de lactosevrije vetstof in een kookpot en bak de (diepgevroren) preiringen 5 min. Schep in een ovenschaal, verdeel er de appelblokjes over en schik er de stukken kabeljauw naast elkaar bovenop.

  9. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Overgiet met het kaasmengsel.

  10. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet 40 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Verwijder de aluminiumfolie en voeg de kerstomaten toe. Laat nog 2 à 3 min. gratineren onder de ovengrill.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de groenten over de borden en leg er een stuk kabeljauw bovenop. Bestrooi met het fijngesnipperde bieslook. Geef er gekookte aardappelen of puree bij.

Tip

Lekker met citroenpuree Kook 600 g aardappelen gaar in lichtgezouten water. Giet af en prak fijn samen met 50 g lactosevrije vetstof, 1 dl plantaardig alternatief voor room, de zeste van 1 onbehandelde citroen (bio), 1 eetl. citroensap en 1 fijngesnipperd plantje dille. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Voeg eventueel wat lactosevrije melk toe voor een smeuïge puree.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 335 kcal
Vet 14 g
Koolhydraat 20.9 g
Eiwit 31.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Vermentino di Sardegna D.O.C. - Sardegna - Italië Stonecross Chenin Blanc-Chardonnay - Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal