Gegratineerde kabeljauw op een groentebedje
Gegratineerde kabeljauw op een groentebedje

Gegratineerde kabeljauw op een groentebedje

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 396 kcal
Vet 18.8 g
Koolhydraat 22 g
Eiwit 34.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kabeljauw oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  3. Snipper het bieslook fijn.

  4. Snij de verse preiwitten in ringen, de kerstomaatjes in 2 en de ongeschilde appel in kleine blokjes.

  5. Rasp de Nazareth-kaas fijn en meng met de lichte room.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Smelt de boter in een kookpot en bak de (diepgevroren) preiringen 5 min. Schep in een ovenschaal, verdeel er de appelblokjes over en schik er de stukken kabeljauw naast elkaar bovenop.

  9. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Overgiet met het roommengsel.

  10. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet 40 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Verwijder de aluminiumfolie en voeg de kerstomaten toe. Laat nog 2 à 3 min. gratineren onder de ovengrill.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de groenten over de borden en leg er een stuk kabeljauw bovenop. Bestrooi met het fijngesnipperde bieslook. Geef er gekookte aardappelen of puree bij.

Tip

Lekker met citroenpuree Kook 600 g aardappelen gaar in lichtgezouten water. Giet af en prak fijn samen met 50 g boter, 1 dl room, de zeste van 1 onbehandelde citroen (bio), 1 eetl. citroensap en 1 fijngesnipperd plantje dille. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Voeg eventueel wat melk toe voor een smeuïge puree.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kabeljauw oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  3. Snipper het bieslook fijn.

  4. Snij de verse preiwitten in ringen, de kerstomaatjes in 2 en de ongeschilde appel in kleine blokjes.

  5. Rasp de Nazareth-kaas fijn en meng met de lichte room.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Smelt de boter in een kookpot en bak de (diepgevroren) preiringen 5 min. Schep in een ovenschaal, verdeel er de appelblokjes over en schik er de stukken kabeljauw naast elkaar bovenop.

  9. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Overgiet met het roommengsel.

  10. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet 40 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Verwijder de aluminiumfolie en voeg de kerstomaten toe. Laat nog 2 à 3 min. gratineren onder de ovengrill.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de groenten over de borden en leg er een stuk kabeljauw bovenop. Bestrooi met het fijngesnipperde bieslook. Geef er gekookte aardappelen of puree bij.

Tip

Lekker met citroenpuree Kook 600 g aardappelen gaar in lichtgezouten water. Giet af en prak fijn samen met 50 g boter, 1 dl room, de zeste van 1 onbehandelde citroen (bio), 1 eetl. citroensap en 1 fijngesnipperd plantje dille. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Voeg eventueel wat melk toe voor een smeuïge puree.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 396 kcal
Vet 18.8 g
Koolhydraat 22 g
Eiwit 34.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Vermentino di Sardegna D.O.C. - Sardegna - Italië Stonecross Chenin Blanc-Chardonnay - Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal