- Bewaar

- Bewaar
Gegratineerde kabeljauw op een groentebedje
Onze drankensuggesties
Wijn Vermentino di Sardegna D.O.C. - Sardegna - Italië Stonecross Chenin Blanc-Chardonnay - Zuid-Afrika
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de kabeljauw oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Snij de verse preiwitten in ringen, de kerstomaatjes in 2 en de ongeschilde appel in kleine blokjes.
-
Rasp de Nazareth-kaas fijn en meng met de lichte room.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Smelt de boter in een kookpot en bak de (diepgevroren) preiringen 5 min. Schep in een ovenschaal, verdeel er de appelblokjes over en schik er de stukken kabeljauw naast elkaar bovenop.
-
Kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Overgiet met het roommengsel.
-
Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet 40 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verwijder de aluminiumfolie en voeg de kerstomaten toe. Laat nog 2 à 3 min. gratineren onder de ovengrill.
-
Afwerking:
-
Verdeel de groenten over de borden en leg er een stuk kabeljauw bovenop. Bestrooi met het fijngesnipperde bieslook. Geef er gekookte aardappelen of puree bij.
Lekker met citroenpuree Kook 600 g aardappelen gaar in lichtgezouten water. Giet af en prak fijn samen met 50 g boter, 1 dl room, de zeste van 1 onbehandelde citroen (bio), 1 eetl. citroensap en 1 fijngesnipperd plantje dille. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Voeg eventueel wat melk toe voor een smeuïge puree.
Onze drankensuggesties
Wijn Vermentino di Sardegna D.O.C. - Sardegna - Italië Stonecross Chenin Blanc-Chardonnay - Zuid-Afrika
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de kabeljauw oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Snij de verse preiwitten in ringen, de kerstomaatjes in 2 en de ongeschilde appel in kleine blokjes.
-
Rasp de Nazareth-kaas fijn en meng met de lichte room.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Smelt de boter in een kookpot en bak de (diepgevroren) preiringen 5 min. Schep in een ovenschaal, verdeel er de appelblokjes over en schik er de stukken kabeljauw naast elkaar bovenop.
-
Kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Overgiet met het roommengsel.
-
Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet 40 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verwijder de aluminiumfolie en voeg de kerstomaten toe. Laat nog 2 à 3 min. gratineren onder de ovengrill.
-
Afwerking:
-
Verdeel de groenten over de borden en leg er een stuk kabeljauw bovenop. Bestrooi met het fijngesnipperde bieslook. Geef er gekookte aardappelen of puree bij.
Lekker met citroenpuree Kook 600 g aardappelen gaar in lichtgezouten water. Giet af en prak fijn samen met 50 g boter, 1 dl room, de zeste van 1 onbehandelde citroen (bio), 1 eetl. citroensap en 1 fijngesnipperd plantje dille. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Voeg eventueel wat melk toe voor een smeuïge puree.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Vermentino di Sardegna D.O.C. - Sardegna - Italië Stonecross Chenin Blanc-Chardonnay - Zuid-Afrika