- Bewaar

- Bewaar
Gegratineerde sint-jakobsnoten met champignons
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Pouilly-Fumé A.O.P. « La Tuilerie »
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de sint-jakobsnoten volledig ontdooien en dep droog met keukenpapier.
-
Snipper de sjalot fijn en snij de champignons in 4.
-
Hou 4 takjes peterselie apart voor de afwerking en snipper de rest fijn.
-
Snij de citroen in 2, pers 1 helft en snij de andere helft in 4 schijfjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Smelt 2 eetl. boter in een steelpan op een matig vuur. Roer er de bloem onder met een klopper en laat al roerend even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en roer goed. Laat pruttelen tot u een gebonden saus hebt. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en stoof de sjalot glazig. Voeg de stukjes champignon toe en bak kort op een hoog vuur. Kruid met de fijngesnipperde peterselie, peper en zout. Haal uit de pan.
-
Smelt 1 eetl. boter in dezelfde pan en bak de sint-jakobsnoten 1 min. aan elke kant goudbruin op een hoog vuur.
-
Verdeel de sint-jakobsnoten over 4 ovenschaaltjes en schik er de champignons rond. Overgiet met de saus en bestrooi met de geraspte kaas.
-
Zet 3 min. in de voorverwarmde oven. Zet de laatste min. de ovengrill aan zodat de kaas gratineert.
-
Afwerking:
-
Werk elk ovenschaaltje af met een schijfje citroen en een takje peterselie.
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Pouilly-Fumé A.O.P. « La Tuilerie »
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de sint-jakobsnoten volledig ontdooien en dep droog met keukenpapier.
-
Snipper de sjalot fijn en snij de champignons in 4.
-
Hou 4 takjes peterselie apart voor de afwerking en snipper de rest fijn.
-
Snij de citroen in 2, pers 1 helft en snij de andere helft in 4 schijfjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Smelt 2 eetl. boter in een steelpan op een matig vuur. Roer er de bloem onder met een klopper en laat al roerend even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en roer goed. Laat pruttelen tot u een gebonden saus hebt. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en stoof de sjalot glazig. Voeg de stukjes champignon toe en bak kort op een hoog vuur. Kruid met de fijngesnipperde peterselie, peper en zout. Haal uit de pan.
-
Smelt 1 eetl. boter in dezelfde pan en bak de sint-jakobsnoten 1 min. aan elke kant goudbruin op een hoog vuur.
-
Verdeel de sint-jakobsnoten over 4 ovenschaaltjes en schik er de champignons rond. Overgiet met de saus en bestrooi met de geraspte kaas.
-
Zet 3 min. in de voorverwarmde oven. Zet de laatste min. de ovengrill aan zodat de kaas gratineert.
-
Afwerking:
-
Werk elk ovenschaaltje af met een schijfje citroen en een takje peterselie.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Pouilly-Fumé A.O.P. « La Tuilerie »