Gegratineerde spaghetti met herfstgroenten
Gegratineerde spaghetti met herfstgroenten

Gegratineerde spaghetti met herfstgroenten

1 u. 5 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 599 kcal
Vet 20.5 g
Verzadigd vet 6.5 g
Koolhydraat 72.8 g
Suiker 11 g
Vezel 9.3 g
Eiwit 26.1 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de pompoen en verwijder de pitten en de draden.

  3. Snij in blokjes van ± 1 cm.

  4. Schil de pastinaken en de peterseliewortel en snij in blokjes van ± 1 cm.

  5. Snij de rode ui in fijne reepjes.

  6. Snipper het teentje knoflook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Verdeel de pompoen, de peterseliewortel, de pastinaak en de rode ui over een bakplaat met bakpapier.

  10. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met de tijm, peper en zout.

  11. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Kook intussen de spaghetti gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  13. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot, voeg het knoflook en de spinazie toe en laat slinken.

  14. Voeg de ricotta toe en kruid met peper en zout.

  15. Haal de geroosterde groenten uit de oven en doe ze in een ovenschaal.

  16. Schik er de spaghetti op en overgiet met de passata. Bestrooi met de Provençaalse kruiden.

  17. Bedek met de spinazie en werk af met de pompoenpitten.

  18. Zet nog 15 min. in de oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de pompoen en verwijder de pitten en de draden.

  3. Snij in blokjes van ± 1 cm.

  4. Schil de pastinaken en de peterseliewortel en snij in blokjes van ± 1 cm.

  5. Snij de rode ui in fijne reepjes.

  6. Snipper het teentje knoflook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Verdeel de pompoen, de peterseliewortel, de pastinaak en de rode ui over een bakplaat met bakpapier.

  10. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met de tijm, peper en zout.

  11. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Kook intussen de spaghetti gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  13. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot, voeg het knoflook en de spinazie toe en laat slinken.

  14. Voeg de ricotta toe en kruid met peper en zout.

  15. Haal de geroosterde groenten uit de oven en doe ze in een ovenschaal.

  16. Schik er de spaghetti op en overgiet met de passata. Bestrooi met de Provençaalse kruiden.

  17. Bedek met de spinazie en werk af met de pompoenpitten.

  18. Zet nog 15 min. in de oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 599 kcal
Vet 20.5 g
Verzadigd vet 6.5 g
Koolhydraat 72.8 g
Suiker 11 g
Vezel 9.3 g
Eiwit 26.1 g
Zout 0.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Guldenberg Goudblond bier met fijn aroma van hop in de neus. In de mond vol, licht en zoet met een bittere toets. Wijn Vaugelas `Les Falaises' - A.O.P. Languedoc Pittig wit wijntje, droog en fris met een vleugje perzik en een mooie lengte.

Bekijk het recept digitaal