- Bewaar
- Bewaar
Gegratineerde tortellini met groene groenten
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Vinea Tempranillo Finca Museum D.O. Cigales - Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de ongeschilde courgettes in blokjes.
-
Snipper het knoflookteentje fijn.
-
Hak de helft van de rucola grof.
-
Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak fijn.
-
Rasp de parmezaan fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Kook de tortellini gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
-
Verhit de olijfolie in een pan en stoof de courgetteblokjes en het fijngesnipperde knoflook gaar. Voeg de fijngehakte rozemarijn toe. Schep uit de pan en zet opzij.
-
Laat de grofgehakte rucola al roerend 1 min. slinken in dezelfde pan. Zet opzij.
-
Meng de ricotta onder de room in een grote mengkom. Kruid goed met zwarte peper en zeezout en roer er de geraspte parmezaan onder.
-
Meng de uitgelekte tortellini, de geslonken rucola en de helft van de courgetteblokjes onder de ricottaroom.
-
Vet een ovenschaal in met de boter en schep er de helft van het pasta-courgettemengsel in. Verdeel er de rest van de courgetteblokjes, de blaadjes rucola en de rest van het pastamengsel over. Strooi er de pijnboompitten en de geraspte mozzarella over.
-
Bak 15 min. in de voorverwarmde oven tot de kaas mooi bruin kleurt (zet indien nodig kort de ovengrill aan).
Peuter eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (30 min.) 1 Kook 50 g tortellini met kaas gaar in ongezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, laat uitlekken en snij in stukjes. 2 Stoof intussen 100 g courgetteblokjes en 1/4 fijngehakt teentje knoflook 5 min. in 1 koffiel. olijfolie. Meng er 1/4 koffiel. fijngehakte rozemarijn onder en laat 5 min. stoven. Laat er 10 g grofgehakte rucola in slinken. 3 Roer er 1 eetl. ricotta, 1 eetl. lichte room, 10 g geraspte parmezaan, de tortellini en zwarte peper onder. Schep in een ingevette ovenschaal (met 1/2 koffiel. olijfolie) en strooi er 1 eetl. geraspte mozzarella en wat pijnboompitten over. Zet 10 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Vinea Tempranillo Finca Museum D.O. Cigales - Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de ongeschilde courgettes in blokjes.
-
Snipper het knoflookteentje fijn.
-
Hak de helft van de rucola grof.
-
Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak fijn.
-
Rasp de parmezaan fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Kook de tortellini gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
-
Verhit de olijfolie in een pan en stoof de courgetteblokjes en het fijngesnipperde knoflook gaar. Voeg de fijngehakte rozemarijn toe. Schep uit de pan en zet opzij.
-
Laat de grofgehakte rucola al roerend 1 min. slinken in dezelfde pan. Zet opzij.
-
Meng de ricotta onder de room in een grote mengkom. Kruid goed met zwarte peper en zeezout en roer er de geraspte parmezaan onder.
-
Meng de uitgelekte tortellini, de geslonken rucola en de helft van de courgetteblokjes onder de ricottaroom.
-
Vet een ovenschaal in met de boter en schep er de helft van het pasta-courgettemengsel in. Verdeel er de rest van de courgetteblokjes, de blaadjes rucola en de rest van het pastamengsel over. Strooi er de pijnboompitten en de geraspte mozzarella over.
-
Bak 15 min. in de voorverwarmde oven tot de kaas mooi bruin kleurt (zet indien nodig kort de ovengrill aan).
Peuter eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (30 min.) 1 Kook 50 g tortellini met kaas gaar in ongezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, laat uitlekken en snij in stukjes. 2 Stoof intussen 100 g courgetteblokjes en 1/4 fijngehakt teentje knoflook 5 min. in 1 koffiel. olijfolie. Meng er 1/4 koffiel. fijngehakte rozemarijn onder en laat 5 min. stoven. Laat er 10 g grofgehakte rucola in slinken. 3 Roer er 1 eetl. ricotta, 1 eetl. lichte room, 10 g geraspte parmezaan, de tortellini en zwarte peper onder. Schep in een ingevette ovenschaal (met 1/2 koffiel. olijfolie) en strooi er 1 eetl. geraspte mozzarella en wat pijnboompitten over. Zet 10 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Vinea Tempranillo Finca Museum D.O. Cigales - Spanje