Gegratineerde visschotel met duo van puree
Gegratineerde visschotel met duo van puree

Gegratineerde visschotel met duo van puree

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 613 kcal
Vet 24.9 g
Koolhydraat 55 g
Eiwit 42.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat diepgevroren kabeljauw oppervlakkig ontdooien.

  3. Schil de aardappelen en snij in blokjes.

  4. Verdeel de broccoli en de halve bloemkool in roosjes.

  5. Bereiding:
  6. Breng lichtgezouten water aan de kook in 2 ruime kookpotten. Doe de broccoli en de helft van de aardappelen in de ene kookpot. Voeg de bloemkool en de rest van de aardappelen toe aan de andere kookpot. Laat 20 min. koken. Giet af.

  7. Breng intussen 1 L water met het bouillonblokje aan de kook in een kookpot. Laat er de kabeljauwfilets 15 min. in garen. Schep uit de kookpot en laat uitlekken. Verkruimel de vis (verwijder eventuele graten).

  8. Pureer de aardappelblokjes met de bloemkool. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  9. Roer er 1/2 dl melk en 1 eetl. boter goed onder. Doe hetzelfde met de aardappelen met broccoli.

  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Maak intussen de saus: smelt 50 g boter in een steelpan en roer er de bloem onder met een klopper. Laat even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al roerend 4 dl koude melk toe. Laat pruttelen tot de saus indikt. Breng op smaak met de tomatenpuree, peper en zout.

  12. Vet een ovenschaal in met 1/2 eetl. boter en verdeel er de bloemkoolpuree over. Leg er de verkruimelde kabeljauw op. Verdeel er de broccolipuree en de saus over. Bestrooi met de geraspte gruyère.

  13. Bak 20 min. in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 6 maand Bereiding (25 min.) 1 Snij 50 g broccoli, 50 g bloemkool en 30 g kabeljauwfilet (versmarkt) in stukjes. 2 Schil 100 g aardappelen en kook 20 min. gaar in ongezouten water. Voeg na 10 min. de bloemkool en de broccoli toe. Laat de kabeljauwfilet de laatste 4 min. meekoken. Giet af. 3 Stamp alles fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder. Kruid met peper.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat diepgevroren kabeljauw oppervlakkig ontdooien.

  3. Schil de aardappelen en snij in blokjes.

  4. Verdeel de broccoli en de halve bloemkool in roosjes.

  5. Bereiding:
  6. Breng lichtgezouten water aan de kook in 2 ruime kookpotten. Doe de broccoli en de helft van de aardappelen in de ene kookpot. Voeg de bloemkool en de rest van de aardappelen toe aan de andere kookpot. Laat 20 min. koken. Giet af.

  7. Breng intussen 1 L water met het bouillonblokje aan de kook in een kookpot. Laat er de kabeljauwfilets 15 min. in garen. Schep uit de kookpot en laat uitlekken. Verkruimel de vis (verwijder eventuele graten).

  8. Pureer de aardappelblokjes met de bloemkool. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  9. Roer er 1/2 dl melk en 1 eetl. boter goed onder. Doe hetzelfde met de aardappelen met broccoli.

  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Maak intussen de saus: smelt 50 g boter in een steelpan en roer er de bloem onder met een klopper. Laat even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al roerend 4 dl koude melk toe. Laat pruttelen tot de saus indikt. Breng op smaak met de tomatenpuree, peper en zout.

  12. Vet een ovenschaal in met 1/2 eetl. boter en verdeel er de bloemkoolpuree over. Leg er de verkruimelde kabeljauw op. Verdeel er de broccolipuree en de saus over. Bestrooi met de geraspte gruyère.

  13. Bak 20 min. in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 6 maand Bereiding (25 min.) 1 Snij 50 g broccoli, 50 g bloemkool en 30 g kabeljauwfilet (versmarkt) in stukjes. 2 Schil 100 g aardappelen en kook 20 min. gaar in ongezouten water. Voeg na 10 min. de bloemkool en de broccoli toe. Laat de kabeljauwfilet de laatste 4 min. meekoken. Giet af. 3 Stamp alles fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder. Kruid met peper.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 613 kcal
Vet 24.9 g
Koolhydraat 55 g
Eiwit 42.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugs Witbier Wijn Domaine Sainte-Anne A.O.P. Entre-deux-Mers

Bekijk het recept digitaal