Gegratineerde visvinkjes met courgette-paprikasaus
Gegratineerde visvinkjes met courgette-paprikasaus

Gegratineerde visvinkjes met courgette-paprikasaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 499 kcal
Vet 30.5 g
Koolhydraat 19.1 g
Eiwit 34.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de visvinkjes oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  3. Snij de ongeschilde courgettes in blokjes van 1 cm.

  4. Snipper de rode uien fijn en rasp de schil van de citroen.

  5. Scheur de blaadjes basilicum in kleinere stukjes.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde rode ui glazig.

  9. Voeg de diepgevroren paprikareepjes en de courgetteblokjes toe, en overgiet met de passata. Laat 15 min. sudderen op een zacht vuur. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Meng ondertussen het paneermeel met de citroenzeste, de blaadjes basilicum en 2 eetl. olijfolie.

  11. Giet de groentesaus in een ovenschaal en schik er de visvinkjes op. Bedek de visvinkjes met het gekruide paneermeel en druk lichtjes aan. Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Afwerking:
  13. Lekker met pasta, rijst of stokbrood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de visvinkjes oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  3. Snij de ongeschilde courgettes in blokjes van 1 cm.

  4. Snipper de rode uien fijn en rasp de schil van de citroen.

  5. Scheur de blaadjes basilicum in kleinere stukjes.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde rode ui glazig.

  9. Voeg de diepgevroren paprikareepjes en de courgetteblokjes toe, en overgiet met de passata. Laat 15 min. sudderen op een zacht vuur. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Meng ondertussen het paneermeel met de citroenzeste, de blaadjes basilicum en 2 eetl. olijfolie.

  11. Giet de groentesaus in een ovenschaal en schik er de visvinkjes op. Bedek de visvinkjes met het gekruide paneermeel en druk lichtjes aan. Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Afwerking:
  13. Lekker met pasta, rijst of stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 499 kcal
Vet 30.5 g
Koolhydraat 19.1 g
Eiwit 34.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugs Witbier Wijn Bourgogne A.O.P. Chardonnay `Chassagne-Montrachet'

Bekijk het recept digitaal