Gegrilde angusburger met yoghurtsaus
Gegrilde angusburger met yoghurtsaus

Gegrilde angusburger met yoghurtsaus

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 563 kcal
Vet 33.6 g
Koolhydraat 39.5 g
Eiwit 24.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Laat de burgers oppervlakkig ontdooien. Dep goed droog.

  4. Snipper de halve rode ui, het knoflook en de platte peterselie fijn.

  5. Spoel de gegrilde paprika onder koud water en dep droog. Snij in kleine blokjes.

  6. Snij de tomaten in kleine blokjes en de slaharten in fijne reepjes.

  7. Meng de Griekse yoghurt onder de mosterd en kruid met peper en zout.

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C

  9. Bereiding:
  10. Meng de tomaten, de paprika, de rode ui, het knoflook en de platte peterselie onder elkaar en kruid met peper en zout.

  11. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de burgers 2 min. aan elke kant op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  12. Rooster de sneden toastbrood in een broodrooster of 2 min. aan elke kant onder de grill van de voorverwarmde oven.

  13. Verdeel de slaharten over 4 sneetjes toast, leg er een burger op en lepel er de yoghurtsaus over. Verdeel er de tomatenmengeling over en bedek met een sneetje toast. Steek vast met een cocktailprikker.

Tip

Serveer er versgebakken frietjes bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Laat de burgers oppervlakkig ontdooien. Dep goed droog.

  4. Snipper de halve rode ui, het knoflook en de platte peterselie fijn.

  5. Spoel de gegrilde paprika onder koud water en dep droog. Snij in kleine blokjes.

  6. Snij de tomaten in kleine blokjes en de slaharten in fijne reepjes.

  7. Meng de Griekse yoghurt onder de mosterd en kruid met peper en zout.

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C

  9. Bereiding:
  10. Meng de tomaten, de paprika, de rode ui, het knoflook en de platte peterselie onder elkaar en kruid met peper en zout.

  11. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de burgers 2 min. aan elke kant op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  12. Rooster de sneden toastbrood in een broodrooster of 2 min. aan elke kant onder de grill van de voorverwarmde oven.

  13. Verdeel de slaharten over 4 sneetjes toast, leg er een burger op en lepel er de yoghurtsaus over. Verdeel er de tomatenmengeling over en bedek met een sneetje toast. Steek vast met een cocktailprikker.

Tip

Serveer er versgebakken frietjes bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 563 kcal
Vet 33.6 g
Koolhydraat 39.5 g
Eiwit 24.7 g

Bekijk het recept digitaal