Gegrilde gamba’s met lookbroodjes
Gegrilde gamba’s met lookbroodjes

Gegrilde gamba’s met lookbroodjes

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2096 kj
Energie 501 kcal
Vet 33.1 g
Verzadigd vet 9.1 g
Koolhydraat 22.9 g
Suiker 4.8 g
Vezel 2.6 g
Eiwit 26.6 g
Zout 2.1 g
natrium 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (30 min.)
  2. Snij de het stokbrood in schijfjes.

  3. Laat de boter op kamertemperatuur komen en meng met het knoflook en de peterselie. Kruid met peper en zout en besmeer er de broodjes mee.

  4. Meng de rauwkostmix met de cocktailsaus en kruid met peper en zout.

  5. Meng de olijfolie met het citroensap en breng op smaak met peper en zout. Haal de gamba’s door de olie.

  6. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  7. Bak de lookbroodjes op de zijkant van de barbecuegrill, zodat de boter in het broodje smelt. Bak de gamba’s 1 min. langs elke kant op de barbecue.

  8. Verdeel de rauwkostmix over de borden, schik er de gamba’s op en serveer met de krokante lookbroodjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (30 min.)
  2. Snij de het stokbrood in schijfjes.

  3. Laat de boter op kamertemperatuur komen en meng met het knoflook en de peterselie. Kruid met peper en zout en besmeer er de broodjes mee.

  4. Meng de rauwkostmix met de cocktailsaus en kruid met peper en zout.

  5. Meng de olijfolie met het citroensap en breng op smaak met peper en zout. Haal de gamba’s door de olie.

  6. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  7. Bak de lookbroodjes op de zijkant van de barbecuegrill, zodat de boter in het broodje smelt. Bak de gamba’s 1 min. langs elke kant op de barbecue.

  8. Verdeel de rauwkostmix over de borden, schik er de gamba’s op en serveer met de krokante lookbroodjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2096 kj
Energie 501 kcal
Vet 33.1 g
Verzadigd vet 9.1 g
Koolhydraat 22.9 g
Suiker 4.8 g
Vezel 2.6 g
Eiwit 26.6 g
Zout 2.1 g
natrium 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Dordonia #24 I.G.P. Dordogne - Périgord Bier Saison Dupont Biologique Saison

Bekijk het recept digitaal