Gegrilde lamskoteletten met kruidig looksausje
Gegrilde lamskoteletten met kruidig looksausje

Gegrilde lamskoteletten met kruidig looksausje

40 min.
Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 204 kcal
Vet 14.3 g
Koolhydraat 6.4 g
Eiwit 12.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (30 min.)

  3. Snij het topje van de knoflookbol en zet de bol op een stukje aluminiumfolie. Verdeel er 1 eetl. olijfolie over en vouw dicht. Leg het knoflookpakketje in de kolen van de barbecue en bak 25 min. tot het knoflook boterzacht is.

  4. Rasp intussen de schil van de limoen (niet het wit).

  5. Pluk de blaadjes van de takjes peterselie, oregano en munt.

  6. Rooster het brood eventueel kort op de barbecue als het nog te vers is. Snij er de korsten af en breek in stukken.

  7. Bereiding:
  8. Bestrijk de koteletten met 2 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper en zout. Gril ± 3 min. aan elke kant op de hete barbecue.

  9. Duw intussen het vruchtvlees uit het gegrilde knoflook en mix met het brood, de verse kruiden, de limoenzeste en 8 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Schep een koffielepel looksaus op elk koteletje.

Tip

U kan ook rauw knoflook mixen om tijd te winnen. 3 teentjes zijn dan voldoende.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (30 min.)

  3. Snij het topje van de knoflookbol en zet de bol op een stukje aluminiumfolie. Verdeel er 1 eetl. olijfolie over en vouw dicht. Leg het knoflookpakketje in de kolen van de barbecue en bak 25 min. tot het knoflook boterzacht is.

  4. Rasp intussen de schil van de limoen (niet het wit).

  5. Pluk de blaadjes van de takjes peterselie, oregano en munt.

  6. Rooster het brood eventueel kort op de barbecue als het nog te vers is. Snij er de korsten af en breek in stukken.

  7. Bereiding:
  8. Bestrijk de koteletten met 2 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper en zout. Gril ± 3 min. aan elke kant op de hete barbecue.

  9. Duw intussen het vruchtvlees uit het gegrilde knoflook en mix met het brood, de verse kruiden, de limoenzeste en 8 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Schep een koffielepel looksaus op elk koteletje.

Tip

U kan ook rauw knoflook mixen om tijd te winnen. 3 teentjes zijn dan voldoende.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 204 kcal
Vet 14.3 g
Koolhydraat 6.4 g
Eiwit 12.3 g

Bekijk het recept digitaal