Gegrilde mojito-perziken met basilicumsaus
Gegrilde mojito-perziken met basilicumsaus

Gegrilde mojito-perziken met basilicumsaus

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 196 kcal
Vet 10.1 g
Verzadigd vet 1.4 g
Koolhydraat 23.9 g
Suiker 23.2 g
Vezel 2.8 g
Eiwit 1.1 g
Zout 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Pluk de blaadjes basilicum (hou er enkele apart voor de afwerking).

  4. Snij de perziken in schijfjes en verwijder de pit.

  5. Snij de aardbeien in 4 (hou het kroontje eraan).

  6. Pers de limoen.

  7. Snij de passievrucht in 2 en schep er het vruchtvlees uit.

  8. Bereiding:
  9. Bereiding (10 min.)

  10. Mix het basilicum fijn, samen met de olijfolie, het sap van de limoen, de rietsuiker en een beetje peper. Meng er het vruchtvlees van de passievrucht onder.

  11. Grill de perziken kort aan elke kant op de barbecue. Verdeel over de borden bord en overgiet met de basilicumsaus. Lepel op elk bord een bolletje mojitosorbet. Werk af met de aardbeien en de rest van de basilicumblaadjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Pluk de blaadjes basilicum (hou er enkele apart voor de afwerking).

  4. Snij de perziken in schijfjes en verwijder de pit.

  5. Snij de aardbeien in 4 (hou het kroontje eraan).

  6. Pers de limoen.

  7. Snij de passievrucht in 2 en schep er het vruchtvlees uit.

  8. Bereiding:
  9. Bereiding (10 min.)

  10. Mix het basilicum fijn, samen met de olijfolie, het sap van de limoen, de rietsuiker en een beetje peper. Meng er het vruchtvlees van de passievrucht onder.

  11. Grill de perziken kort aan elke kant op de barbecue. Verdeel over de borden bord en overgiet met de basilicumsaus. Lepel op elk bord een bolletje mojitosorbet. Werk af met de aardbeien en de rest van de basilicumblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 196 kcal
Vet 10.1 g
Verzadigd vet 1.4 g
Koolhydraat 23.9 g
Suiker 23.2 g
Vezel 2.8 g
Eiwit 1.1 g
Zout 0 g

Bekijk het recept digitaal