Gegrilde seitan met aubergine en paprika
Gegrilde seitan met aubergine en paprika

Gegrilde seitan met aubergine en paprika

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 658 kcal
Vet 36.5 g
Koolhydraat 55.4 g
Eiwit 25.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de seitan uitlekken, dep droog en snij in dunne sneden.

  4. Mix de hazelnoten grof. Meng er 1 eetl. olijfolie onder.

  5. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  6. Mix de groene en zwarte olijven grof samen met de dragon, de oregano en de tijm. Kruid met peper en zout.

  7. Snij de aubergines in dunne schijfjes.

  8. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in stukken.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  11. Vet een ovenschaal lichtjes in met 1 koffiel. olijfolie en schik er de sneden seitan in. Bedek met de olijvenmengeling, druk goed aan en bestrooi met de gemixte hazelnoten. Zet 8 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Zet daarna 3 min. onder de ovengrill.

  13. Kook ondertussen de tarwegraantjes samen met de rozemarijn gaar in de groentebouillon (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  14. Verhit 3 eetl. olijfolie in een kookpot. Voeg de schijfjes aubergine en de stukken paprika toe, dek af en laat 10 min. stoven. Kruid met peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de seitan uitlekken, dep droog en snij in dunne sneden.

  4. Mix de hazelnoten grof. Meng er 1 eetl. olijfolie onder.

  5. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  6. Mix de groene en zwarte olijven grof samen met de dragon, de oregano en de tijm. Kruid met peper en zout.

  7. Snij de aubergines in dunne schijfjes.

  8. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in stukken.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  11. Vet een ovenschaal lichtjes in met 1 koffiel. olijfolie en schik er de sneden seitan in. Bedek met de olijvenmengeling, druk goed aan en bestrooi met de gemixte hazelnoten. Zet 8 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Zet daarna 3 min. onder de ovengrill.

  13. Kook ondertussen de tarwegraantjes samen met de rozemarijn gaar in de groentebouillon (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  14. Verhit 3 eetl. olijfolie in een kookpot. Voeg de schijfjes aubergine en de stukken paprika toe, dek af en laat 10 min. stoven. Kruid met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 658 kcal
Vet 36.5 g
Koolhydraat 55.4 g
Eiwit 25.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dobbel Donker abdijbier Wijn Diable Rose A.O.P. Saint Mont

Bekijk het recept digitaal