- Bewaar

- Bewaar
Gegrilde tonijn met kappertjes en dragon
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de tonijnsteaks volledig ontdooien en dep goed droog.
-
Snipper de sjalotten en de platte peterselie fijn.
-
Hak de olijven grof.
-
Snij 1 citroen in schijfjes en pers de andere uit.
-
Bereiding:
-
Kruid de tonijnsteaks aan beide zijden met peper en zout. Gril 4 min. aan elke zijde. Haal van het vuur en laat 2 min. afgedekt rusten.
-
Meng ondertussen het citroensap met de olijfolie, de wittewijnazijn, de kappertjes, de sjalotten, de olijven, de peterselie en de dragon. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Leg de tonijnsteaks op de borden en verdeel er het kappertjesmengsel over. Garneer met een schijfje citroen en serveer met focaccia en een slaatje.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de tonijnsteaks volledig ontdooien en dep goed droog.
-
Snipper de sjalotten en de platte peterselie fijn.
-
Hak de olijven grof.
-
Snij 1 citroen in schijfjes en pers de andere uit.
-
Bereiding:
-
Kruid de tonijnsteaks aan beide zijden met peper en zout. Gril 4 min. aan elke zijde. Haal van het vuur en laat 2 min. afgedekt rusten.
-
Meng ondertussen het citroensap met de olijfolie, de wittewijnazijn, de kappertjes, de sjalotten, de olijven, de peterselie en de dragon. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Leg de tonijnsteaks op de borden en verdeel er het kappertjesmengsel over. Garneer met een schijfje citroen en serveer met focaccia en een slaatje.