Gegrilde tonijn met kappertjes en dragon
Gegrilde tonijn met kappertjes en dragon

Gegrilde tonijn met kappertjes en dragon

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 316 kcal
Vet 18.5 g
Koolhydraat 1.6 g
Eiwit 35.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de tonijnsteaks volledig ontdooien en dep goed droog.

  3. Snipper de sjalotten en de platte peterselie fijn.

  4. Hak de olijven grof.

  5. Snij 1 citroen in schijfjes en pers de andere uit.

  6. Bereiding:
  7. Kruid de tonijnsteaks aan beide zijden met peper en zout. Gril 4 min. aan elke zijde. Haal van het vuur en laat 2 min. afgedekt rusten.

  8. Meng ondertussen het citroensap met de olijfolie, de wittewijnazijn, de kappertjes, de sjalotten, de olijven, de peterselie en de dragon. Kruid naar smaak met peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Leg de tonijnsteaks op de borden en verdeel er het kappertjesmengsel over. Garneer met een schijfje citroen en serveer met focaccia en een slaatje.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de tonijnsteaks volledig ontdooien en dep goed droog.

  3. Snipper de sjalotten en de platte peterselie fijn.

  4. Hak de olijven grof.

  5. Snij 1 citroen in schijfjes en pers de andere uit.

  6. Bereiding:
  7. Kruid de tonijnsteaks aan beide zijden met peper en zout. Gril 4 min. aan elke zijde. Haal van het vuur en laat 2 min. afgedekt rusten.

  8. Meng ondertussen het citroensap met de olijfolie, de wittewijnazijn, de kappertjes, de sjalotten, de olijven, de peterselie en de dragon. Kruid naar smaak met peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Leg de tonijnsteaks op de borden en verdeel er het kappertjesmengsel over. Garneer met een schijfje citroen en serveer met focaccia en een slaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 316 kcal
Vet 18.5 g
Koolhydraat 1.6 g
Eiwit 35.3 g

Bekijk het recept digitaal