Gehakt parmentier met witloof en feta
Gehakt parmentier met witloof en feta

Gehakt parmentier met witloof en feta

1 u. 10 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 816 kcal
Vet 47.8 g
Verzadigd vet 22.5 g
Koolhydraat 48.3 g
Suiker 12.2 g
Vezel 6.6 g
Eiwit 44.8 g
Zout 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  4. Verwijder de harde kern uit het witloof. Snij 2 stronken in de lengte in 4. Snij de rest van het witloof in stukken van 1 cm.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en plet fijn met een pureestamper. Meng er 1 eetl. boter, de melk en het ei onder. Kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout.

  8. Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de lange stukken witloof 5 min. Kruid met zwarte peper en zout. Haal uit de kookpot.

  9. Smelt 1 eetl. boter in dezelfde kookpot en stoof de rest van het witloof 6 min. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak het gehakt 5 min. Roer los met een vork.

  11. Vet een ovenschaal in met 1 eetl. olijfolie en verdeel er de puree over. Bedek met het gehakt en daarna met de kleine stukken witloof. Schik er de lange stukken witloof op.

  12. Besprenkel met de vloeibare honing, bestrooi met de pompoenpitten en verkruimel er de feta over. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  4. Verwijder de harde kern uit het witloof. Snij 2 stronken in de lengte in 4. Snij de rest van het witloof in stukken van 1 cm.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en plet fijn met een pureestamper. Meng er 1 eetl. boter, de melk en het ei onder. Kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout.

  8. Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de lange stukken witloof 5 min. Kruid met zwarte peper en zout. Haal uit de kookpot.

  9. Smelt 1 eetl. boter in dezelfde kookpot en stoof de rest van het witloof 6 min. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak het gehakt 5 min. Roer los met een vork.

  11. Vet een ovenschaal in met 1 eetl. olijfolie en verdeel er de puree over. Bedek met het gehakt en daarna met de kleine stukken witloof. Schik er de lange stukken witloof op.

  12. Besprenkel met de vloeibare honing, bestrooi met de pompoenpitten en verkruimel er de feta over. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 816 kcal
Vet 47.8 g
Verzadigd vet 22.5 g
Koolhydraat 48.3 g
Suiker 12.2 g
Vezel 6.6 g
Eiwit 44.8 g
Zout 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Toscana Rosso I.G.P. Cavalpoggio San Luciano Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal