- Bewaar

- Bewaar
Gehakt-spinaziepakketje met puree 'Cadeauke gekapt' (winnend recept 2012, wedstrijd 'Koken op kamp')
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(30 min.)
-
Snipper het knoflook en de uien.
-
Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
-
Rol de bladerdeegvellen open en snij elk vel in 4 gelijke stukken.
-
Klop de eidooier los in een kommetje (om de pakketjes te bestrijken).
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Kook de aardappelen 20 à 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat nog even drogen op het vuur. Pureer samen met de melk, eieren, 2 eetl. boter, peper, zout en nootmuskaat.
-
Smelt intussen 3 eetl. boter in een pan en bak de fijngesnipperde uien en het knoflook glazig. Voeg de spinazie toe en laat enkele min. stoven. Giet er de room bij en meng alles goed door elkaar. Laat nog ± 3 min. verder garen.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan, bak het gehakt of de tofu en maak los met een vork.
-
Beleg elk stuk bladerdeeg met een laagje gehakt of tofu. Leg er een laagje spinazie bovenop.
-
Vouw de stukken bladerdeeg dicht tot pakketjes en druk de randen goed aan. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en schik er de gevulde pakketjes op. Bestrijk met het losgeklopte eigeel en bak 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(30 min.)
-
Snipper het knoflook en de uien.
-
Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
-
Rol de bladerdeegvellen open en snij elk vel in 4 gelijke stukken.
-
Klop de eidooier los in een kommetje (om de pakketjes te bestrijken).
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Kook de aardappelen 20 à 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat nog even drogen op het vuur. Pureer samen met de melk, eieren, 2 eetl. boter, peper, zout en nootmuskaat.
-
Smelt intussen 3 eetl. boter in een pan en bak de fijngesnipperde uien en het knoflook glazig. Voeg de spinazie toe en laat enkele min. stoven. Giet er de room bij en meng alles goed door elkaar. Laat nog ± 3 min. verder garen.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan, bak het gehakt of de tofu en maak los met een vork.
-
Beleg elk stuk bladerdeeg met een laagje gehakt of tofu. Leg er een laagje spinazie bovenop.
-
Vouw de stukken bladerdeeg dicht tot pakketjes en druk de randen goed aan. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en schik er de gevulde pakketjes op. Bestrijk met het losgeklopte eigeel en bak 30 min. in de voorverwarmde oven.