- Bewaar

- Bewaar
Gehaktballetjes met kriekjeshart en spruiten
Onze drankensuggesties
Bier Martha Guilty Pleasure Fruitbier Wijn Caves Saint-Pierre 'Vieilles Vignes' A.O.P. Côtes du Rhône
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
40 min.
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Verwijder het voetje van de spruiten en de buitenste bladeren.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de krieken uitlekken en vang het sap op.
-
Maak de gehaktballetjes. Neem telkens een beetje gehakt, druk er enkele kriekjes in en bedek opnieuw met gehakt. Rol er mooie balletjes van.
-
Smelt de helft van de boter in een braadpan en bak de balletjes goudbruin aan alle kanten. Leg ze in een ovenschaal en zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven. Zet de pan opzij.
-
Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Smelt de rest van de boter in de braadpan van de balletjes en bak de spekreepjes goudbruin. Voeg de spruiten toe en overgiet met het bier. Laat 15 min. garen.
-
Voeg het kriekensap toe aan de spruiten en bind lichtjes met instantsausbinder. Kruid met peper en zout.
Onze drankensuggesties
Bier Martha Guilty Pleasure Fruitbier Wijn Caves Saint-Pierre 'Vieilles Vignes' A.O.P. Côtes du Rhône
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
40 min.
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Verwijder het voetje van de spruiten en de buitenste bladeren.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de krieken uitlekken en vang het sap op.
-
Maak de gehaktballetjes. Neem telkens een beetje gehakt, druk er enkele kriekjes in en bedek opnieuw met gehakt. Rol er mooie balletjes van.
-
Smelt de helft van de boter in een braadpan en bak de balletjes goudbruin aan alle kanten. Leg ze in een ovenschaal en zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven. Zet de pan opzij.
-
Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Smelt de rest van de boter in de braadpan van de balletjes en bak de spekreepjes goudbruin. Voeg de spruiten toe en overgiet met het bier. Laat 15 min. garen.
-
Voeg het kriekensap toe aan de spruiten en bind lichtjes met instantsausbinder. Kruid met peper en zout.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Martha Guilty Pleasure Fruitbier Wijn Caves Saint-Pierre 'Vieilles Vignes' A.O.P. Côtes du Rhône