Gehaktballetjes met kriekjeshart en spruiten
Gehaktballetjes met kriekjeshart en spruiten

Gehaktballetjes met kriekjeshart en spruiten

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1044 kcal
Energie 4368 kj
Vet 41.7 g
Verzadigd vet 17.8 g
Koolhydraat 106.2 g
Suiker 63.4 g
Vezel 22.3 g
Eiwit 42 g
Zout 2.9 g
natrium 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 40 min.
  2. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Verwijder het voetje van de spruiten en de buitenste bladeren.

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de krieken uitlekken en vang het sap op.

  4. Maak de gehaktballetjes. Neem telkens een beetje gehakt, druk er enkele kriekjes in en bedek opnieuw met gehakt. Rol er mooie balletjes van.

  5. Smelt de helft van de boter in een braadpan en bak de balletjes goudbruin aan alle kanten. Leg ze in een ovenschaal en zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven. Zet de pan opzij.

  6. Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  7. Smelt de rest van de boter in de braadpan van de balletjes en bak de spekreepjes goudbruin. Voeg de spruiten toe en overgiet met het bier. Laat 15 min. garen.

  8. Voeg het kriekensap toe aan de spruiten en bind lichtjes met instantsausbinder. Kruid met peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 40 min.
  2. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Verwijder het voetje van de spruiten en de buitenste bladeren.

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de krieken uitlekken en vang het sap op.

  4. Maak de gehaktballetjes. Neem telkens een beetje gehakt, druk er enkele kriekjes in en bedek opnieuw met gehakt. Rol er mooie balletjes van.

  5. Smelt de helft van de boter in een braadpan en bak de balletjes goudbruin aan alle kanten. Leg ze in een ovenschaal en zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven. Zet de pan opzij.

  6. Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  7. Smelt de rest van de boter in de braadpan van de balletjes en bak de spekreepjes goudbruin. Voeg de spruiten toe en overgiet met het bier. Laat 15 min. garen.

  8. Voeg het kriekensap toe aan de spruiten en bind lichtjes met instantsausbinder. Kruid met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1044 kcal
Energie 4368 kj
Vet 41.7 g
Verzadigd vet 17.8 g
Koolhydraat 106.2 g
Suiker 63.4 g
Vezel 22.3 g
Eiwit 42 g
Zout 2.9 g
natrium 1.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Martha Guilty Pleasure Fruitbier Wijn Caves Saint-Pierre 'Vieilles Vignes' A.O.P. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal