- Bewaar

- Bewaar
Gehaktbrood met krieltjes en wintergroenten uit de oven
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Chusclan Bastion du Colombier A.O.P. Côtes du Rhône Villages
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Wrijf de ongeschilde krielaardappelen schoon onder koud water. Snij ze in de lengte in 2.
-
Schil de wortelen en de pastinaken en snij in gelijke staafjes.
-
Snij de champignons in 4 of 6, afhankelijk van de dikte.
-
Bak de pijnboompitten goudbruin in een braadpan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Meng ze onder het gehakt.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Rol het gehakt tot een mooie bol en duw een beetje platter tot een ovale vorm. Leg in een grote ovenschaal en verdeel er de krielaardappelen en de pastinaak- en wortelstaafjes rond.
-
Overgiet met de kippenbouillon en bak 35 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal de ovenschaal uit de oven en meng de champignons onder de groenten. Laat nog 20 min. bakken in de oven.
-
Afwerking:
-
Snij het gehaktbrood in sneetjes, verdeel over de borden en schep er de groenten rond.
Veggievariant: breng de krielaardappelen, de wortel en de pastinaak op smaak met olijfolie, 1 takje rozemarijn, peper en zout. Zet 30 min. in een voorverwarmde oven, op 180 °C. Roer er 350 g (gespoelde en uitgelekte) kikkererwten, de champignons en de pijnboompitten onder en zet nog 20 min. in de oven. Bestrooi met fijngesnipperde peterselie. Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 4 maand Bereiding (20 min.) 1 Schil 50 g krielaardappelen, 50 g pastinaak en 50 g wortelen en snij in stukjes. 2 Kook samen 15 min. in een bodempje water. 3 Mix fijn en roer er 1 koffiel. plantaardige olie onder.
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Chusclan Bastion du Colombier A.O.P. Côtes du Rhône Villages
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Wrijf de ongeschilde krielaardappelen schoon onder koud water. Snij ze in de lengte in 2.
-
Schil de wortelen en de pastinaken en snij in gelijke staafjes.
-
Snij de champignons in 4 of 6, afhankelijk van de dikte.
-
Bak de pijnboompitten goudbruin in een braadpan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Meng ze onder het gehakt.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Rol het gehakt tot een mooie bol en duw een beetje platter tot een ovale vorm. Leg in een grote ovenschaal en verdeel er de krielaardappelen en de pastinaak- en wortelstaafjes rond.
-
Overgiet met de kippenbouillon en bak 35 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal de ovenschaal uit de oven en meng de champignons onder de groenten. Laat nog 20 min. bakken in de oven.
-
Afwerking:
-
Snij het gehaktbrood in sneetjes, verdeel over de borden en schep er de groenten rond.
Veggievariant: breng de krielaardappelen, de wortel en de pastinaak op smaak met olijfolie, 1 takje rozemarijn, peper en zout. Zet 30 min. in een voorverwarmde oven, op 180 °C. Roer er 350 g (gespoelde en uitgelekte) kikkererwten, de champignons en de pijnboompitten onder en zet nog 20 min. in de oven. Bestrooi met fijngesnipperde peterselie. Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 4 maand Bereiding (20 min.) 1 Schil 50 g krielaardappelen, 50 g pastinaak en 50 g wortelen en snij in stukjes. 2 Kook samen 15 min. in een bodempje water. 3 Mix fijn en roer er 1 koffiel. plantaardige olie onder.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Chusclan Bastion du Colombier A.O.P. Côtes du Rhône Villages