Gehaktschotel met bloemkool en tomaat
Gehaktschotel met bloemkool en tomaat

Gehaktschotel met bloemkool en tomaat

1 u. 20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 448 kcal
Vet 29.1 g
Koolhydraat 15.7 g
Eiwit 30.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat diepgevroren gehakt eerst volledig ontdooien.

  4. Snipper de ui en de peterselie fijn.

  5. Meng het gehakt met het ei, de fijngesnipperde ui en peterselie, de tijm en het paneermeel. Kruid naar smaak met peper en zout.

  6. Snij de verse bloemkool in kleine roosjes.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  9. Schik de (diepgevroren) bloemkoolroosjes in een grote, diepe ovenschaal.

  10. Verdeel er het gehaktmengsel over en druk goed aan. Prik er enkele gaatjes in met een vork en giet er de lichte room over. Zorg ervoor dat de room door het gehakt tot bij de bloemkool komt.

  11. Verdeel dan het tomatenvlees met groenten over het gehakt en kruid met het basilicum, het paprikapoeder, peper en zout. Schik er de boter in klontjes op.

  12. Zet 1 u. in de voorverwarmde oven. Dek de ovenschaal na 15 min. af met aluminiumfolie.

  13. Afwerking:
  14. Dien op met aardappelpuree of voorgekookte tarwegraantjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat diepgevroren gehakt eerst volledig ontdooien.

  4. Snipper de ui en de peterselie fijn.

  5. Meng het gehakt met het ei, de fijngesnipperde ui en peterselie, de tijm en het paneermeel. Kruid naar smaak met peper en zout.

  6. Snij de verse bloemkool in kleine roosjes.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  9. Schik de (diepgevroren) bloemkoolroosjes in een grote, diepe ovenschaal.

  10. Verdeel er het gehaktmengsel over en druk goed aan. Prik er enkele gaatjes in met een vork en giet er de lichte room over. Zorg ervoor dat de room door het gehakt tot bij de bloemkool komt.

  11. Verdeel dan het tomatenvlees met groenten over het gehakt en kruid met het basilicum, het paprikapoeder, peper en zout. Schik er de boter in klontjes op.

  12. Zet 1 u. in de voorverwarmde oven. Dek de ovenschaal na 15 min. af met aluminiumfolie.

  13. Afwerking:
  14. Dien op met aardappelpuree of voorgekookte tarwegraantjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 448 kcal
Vet 29.1 g
Koolhydraat 15.7 g
Eiwit 30.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Wijn Saint-Amour A.O.P. - Maison Thorin

Bekijk het recept digitaal