- Bewaar

- Bewaar
Gehaktschotel met raapjes, prei en champignons
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Abdijbier Wijn Duc de Lerme A.O.P. Languedoc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
20 min.
-
Snij verse champignons in 4.
-
Schil de raapjes en snij in blokjes van 1/2 cm.
-
Snipper de preien en de ui fijn.
-
Schil de aardappelen en snij in 2.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde ui glazig. Voeg het gehakt toe en maak los met een vork.
-
Doe er de tomatenpuree bij en laat al roerend meebakken.
-
Voeg de prei, de (diepgevroren) champignons en een scheutje water toe. Kruid met de tijm en de laurier, zwarte peper en zout. Laat 20 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
-
Verhit ondertussen 1 eetl. boter in een pan en stoof de raapjes 15 à 20 min. tot ze zacht zijn.
-
Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af, pureer en voeg de raapblokjes toe. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Verdeel het gehakt over een ovenschaal en bestrijk met de puree. Strooi er de panko over en leg er de rest van de boter in klontjes op. Zet 25 min. in de hete oven.
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Abdijbier Wijn Duc de Lerme A.O.P. Languedoc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
20 min.
-
Snij verse champignons in 4.
-
Schil de raapjes en snij in blokjes van 1/2 cm.
-
Snipper de preien en de ui fijn.
-
Schil de aardappelen en snij in 2.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde ui glazig. Voeg het gehakt toe en maak los met een vork.
-
Doe er de tomatenpuree bij en laat al roerend meebakken.
-
Voeg de prei, de (diepgevroren) champignons en een scheutje water toe. Kruid met de tijm en de laurier, zwarte peper en zout. Laat 20 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
-
Verhit ondertussen 1 eetl. boter in een pan en stoof de raapjes 15 à 20 min. tot ze zacht zijn.
-
Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af, pureer en voeg de raapblokjes toe. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Verdeel het gehakt over een ovenschaal en bestrijk met de puree. Strooi er de panko over en leg er de rest van de boter in klontjes op. Zet 25 min. in de hete oven.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Abdijbier Wijn Duc de Lerme A.O.P. Languedoc