Geitenkaastaartje met tomaat en maanzaad
Geitenkaastaartje met tomaat en maanzaad

Geitenkaastaartje met tomaat en maanzaad

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 411 kcal
Vet 31 g
Verzadigd vet 16.3 g
Koolhydraat 18 g
Suiker 3.6 g
Vezel 1.5 g
Eiwit 14.3 g
Zout 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min.)

  3. Haal het bladerdeeg ± 30 min. voor gebruik uit de diepvries.

  4. Snipper het lente-uitje fijn.

  5. Bereiding:
  6. (10 min. + ± 25 min. in de oven + afkoelen)

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Snij elke plak bladerdeeg in 2 vierkanten en rol lichtjes uit zodat ze het individuele taartvormpje overlappen. Druk elk plakje bladerdeeg goed in een taartvormpje en bestrooi de randen met het maanzaad.

  9. Klop de eieren samen met de room los en roer er de geitenkaas onder. Kruid met de tijm, peper en zout. Roer er de lente-ui, de diepgevroren tomatenblokjes en het sesamzaad onder.

  10. Verdeel het mengsel over de taartvormpjes. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Haal uit de oven en laat afkoelen. Geef mee in de brooddoos.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min.)

  3. Haal het bladerdeeg ± 30 min. voor gebruik uit de diepvries.

  4. Snipper het lente-uitje fijn.

  5. Bereiding:
  6. (10 min. + ± 25 min. in de oven + afkoelen)

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Snij elke plak bladerdeeg in 2 vierkanten en rol lichtjes uit zodat ze het individuele taartvormpje overlappen. Druk elk plakje bladerdeeg goed in een taartvormpje en bestrooi de randen met het maanzaad.

  9. Klop de eieren samen met de room los en roer er de geitenkaas onder. Kruid met de tijm, peper en zout. Roer er de lente-ui, de diepgevroren tomatenblokjes en het sesamzaad onder.

  10. Verdeel het mengsel over de taartvormpjes. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Haal uit de oven en laat afkoelen. Geef mee in de brooddoos.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 411 kcal
Vet 31 g
Verzadigd vet 16.3 g
Koolhydraat 18 g
Suiker 3.6 g
Vezel 1.5 g
Eiwit 14.3 g
Zout 0.8 g

Bekijk het recept digitaal