Gekaramelliseerde kippenbrochette met krokant slaatje en Turks brood
Gekaramelliseerde kippenbrochette met krokant slaatje en Turks brood

Gekaramelliseerde kippenbrochette met krokant slaatje en Turks brood

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 777 kcal
Vet 20.8 g
Verzadigd vet 3.7 g
Koolhydraat 84.5 g
Suiker 25.3 g
Vezel 4.9 g
Eiwit 60.1 g
Zout 2.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Bereiding in de keuken (20 min.)
  3. Meng de ketchup met 2 eetl. bloemenhoning en de worcestersaus.

  4. Snij de kipfilets in lange repen en steek op brochettestokjes. Bestrijk met de marinade en kruid met peper en zout.

  5. Rasp de wortelen.

  6. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in fijne reepjes. Meng onder de geraspte wortelen, de jonge slascheuten en de rozijnen.

  7. Maak een vinaigrette met 3 eetl. olijfolie, de mosterd, 1 eetl. bloemenhoning en het citroensap. Kruid met peper en zout.

  8. Snij het knoflook in 2.

  9. Snij het Turks brood in grote sneden en wrijf in met het knoflook. Bestrijk lichtjes met 2 eetl. olijfolie.

  10. Bereiding:
  11. Bereiding op de barbecue
  12. Bak de kippenbrochettes ± 10 min. op een matig warme barbecue. Keer regelmatig om.

  13. Gril intussen de sneden Turks brood lichtjes goudbruin op de rand van de barbecue.

  14. Afwerking:
  15. Breng de salade op smaak met de vinaigrette en serveer met de kippenbrochettes en het Turks brood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Bereiding in de keuken (20 min.)
  3. Meng de ketchup met 2 eetl. bloemenhoning en de worcestersaus.

  4. Snij de kipfilets in lange repen en steek op brochettestokjes. Bestrijk met de marinade en kruid met peper en zout.

  5. Rasp de wortelen.

  6. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in fijne reepjes. Meng onder de geraspte wortelen, de jonge slascheuten en de rozijnen.

  7. Maak een vinaigrette met 3 eetl. olijfolie, de mosterd, 1 eetl. bloemenhoning en het citroensap. Kruid met peper en zout.

  8. Snij het knoflook in 2.

  9. Snij het Turks brood in grote sneden en wrijf in met het knoflook. Bestrijk lichtjes met 2 eetl. olijfolie.

  10. Bereiding:
  11. Bereiding op de barbecue
  12. Bak de kippenbrochettes ± 10 min. op een matig warme barbecue. Keer regelmatig om.

  13. Gril intussen de sneden Turks brood lichtjes goudbruin op de rand van de barbecue.

  14. Afwerking:
  15. Breng de salade op smaak met de vinaigrette en serveer met de kippenbrochettes en het Turks brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 777 kcal
Vet 20.8 g
Verzadigd vet 3.7 g
Koolhydraat 84.5 g
Suiker 25.3 g
Vezel 4.9 g
Eiwit 60.1 g
Zout 2.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Jean Balmont Chardonnay Vin de France

Bekijk het recept digitaal