- Bewaar

- Bewaar
Gekaramelliseerde tempé met roerbakrijst
Onze drankensuggesties
Wijn Bio Domaine du Château d'Eau Pinot Noir Goed getypeerde Pinot Noir met aroma's van aardbei en cassis. Mondvullend pallet met een zijdezachte finale. Wijn Argento Chardonnay Argentinië Zeer evenwichtige wijn met smaak van rijp wit fruit, kruiden en een vleugje vanille afkomstig van de houtrijping. De mooie zuren houden de wijn heerlijk fris.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd zie verpakking).
-
Bereiding:
-
Verhit de wok of een kookpan en voeg 2 eetl. olijfolie toe. Roerbak de reepjes tempé gedurende 1 min. Strooi er 1 eetl. bloemsuiker over en roerbak nog 2 min.
-
Giet er de ketjap over en bak 2 min. Haal de reepjes tempé uit de pan en hou warm.
-
Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie en roerbak de gesnipperde ui 1 min. Voeg de diepgevroren groentereepjes toe en roerbak 3 min.
-
Doe er de rijst bij, de grofgesneden lente-uitjes en koriander. Breng op smaak met de kerrie, sojasaus en hot ketchup en schep goed om.
-
Maak een putje in het midden van de bereiding en doe er het ei in. Bak al roerend tot het ei stolt en laat dan nog 1 min. bakken.
-
Afwerking:
-
Strooi de tempéreepjes over de rijst en versier met enkele schijfjes komkommer.
Onze drankensuggesties
Wijn Bio Domaine du Château d'Eau Pinot Noir Goed getypeerde Pinot Noir met aroma's van aardbei en cassis. Mondvullend pallet met een zijdezachte finale. Wijn Argento Chardonnay Argentinië Zeer evenwichtige wijn met smaak van rijp wit fruit, kruiden en een vleugje vanille afkomstig van de houtrijping. De mooie zuren houden de wijn heerlijk fris.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd zie verpakking).
-
Bereiding:
-
Verhit de wok of een kookpan en voeg 2 eetl. olijfolie toe. Roerbak de reepjes tempé gedurende 1 min. Strooi er 1 eetl. bloemsuiker over en roerbak nog 2 min.
-
Giet er de ketjap over en bak 2 min. Haal de reepjes tempé uit de pan en hou warm.
-
Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie en roerbak de gesnipperde ui 1 min. Voeg de diepgevroren groentereepjes toe en roerbak 3 min.
-
Doe er de rijst bij, de grofgesneden lente-uitjes en koriander. Breng op smaak met de kerrie, sojasaus en hot ketchup en schep goed om.
-
Maak een putje in het midden van de bereiding en doe er het ei in. Bak al roerend tot het ei stolt en laat dan nog 1 min. bakken.
-
Afwerking:
-
Strooi de tempéreepjes over de rijst en versier met enkele schijfjes komkommer.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Bio Domaine du Château d'Eau Pinot Noir Goed getypeerde Pinot Noir met aroma's van aardbei en cassis. Mondvullend pallet met een zijdezachte finale. Wijn Argento Chardonnay Argentinië Zeer evenwichtige wijn met smaak van rijp wit fruit, kruiden en een vleugje vanille afkomstig van de houtrijping. De mooie zuren houden de wijn heerlijk fris.