Gekaramelliseerde tempé met roerbakrijst
Gekaramelliseerde tempé met roerbakrijst

Gekaramelliseerde tempé met roerbakrijst

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 370 kcal
Vet 16.3 g
Koolhydraat 41.2 g
Eiwit 13.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd zie verpakking).

  3. Bereiding:
  4. Verhit de wok of een kookpan en voeg 2 eetl. olijfolie toe. Roerbak de reepjes tempé gedurende 1 min. Strooi er 1 eetl. bloemsuiker over en roerbak nog 2 min.

  5. Giet er de ketjap over en bak 2 min. Haal de reepjes tempé uit de pan en hou warm.

  6. Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie en roerbak de gesnipperde ui 1 min. Voeg de diepgevroren groentereepjes toe en roerbak 3 min.

  7. Doe er de rijst bij, de grofgesneden lente-uitjes en koriander. Breng op smaak met de kerrie, sojasaus en hot ketchup en schep goed om.

  8. Maak een putje in het midden van de bereiding en doe er het ei in. Bak al roerend tot het ei stolt en laat dan nog 1 min. bakken.

  9. Afwerking:
  10. Strooi de tempéreepjes over de rijst en versier met enkele schijfjes komkommer.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd zie verpakking).

  3. Bereiding:
  4. Verhit de wok of een kookpan en voeg 2 eetl. olijfolie toe. Roerbak de reepjes tempé gedurende 1 min. Strooi er 1 eetl. bloemsuiker over en roerbak nog 2 min.

  5. Giet er de ketjap over en bak 2 min. Haal de reepjes tempé uit de pan en hou warm.

  6. Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie en roerbak de gesnipperde ui 1 min. Voeg de diepgevroren groentereepjes toe en roerbak 3 min.

  7. Doe er de rijst bij, de grofgesneden lente-uitjes en koriander. Breng op smaak met de kerrie, sojasaus en hot ketchup en schep goed om.

  8. Maak een putje in het midden van de bereiding en doe er het ei in. Bak al roerend tot het ei stolt en laat dan nog 1 min. bakken.

  9. Afwerking:
  10. Strooi de tempéreepjes over de rijst en versier met enkele schijfjes komkommer.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 370 kcal
Vet 16.3 g
Koolhydraat 41.2 g
Eiwit 13.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Bio Domaine du Château d'Eau Pinot Noir Goed getypeerde Pinot Noir met aroma's van aardbei en cassis. Mondvullend pallet met een zijdezachte finale. Wijn Argento Chardonnay Argentinië Zeer evenwichtige wijn met smaak van rijp wit fruit, kruiden en een vleugje vanille afkomstig van de houtrijping. De mooie zuren houden de wijn heerlijk fris.

Bekijk het recept digitaal