Gekleurde kipfilet met strikjespasta
Gekleurde kipfilet met strikjespasta

Gekleurde kipfilet met strikjespasta

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 695 kcal
Vet 23.7 g
Verzadigd vet 10.7 g
Koolhydraat 57.9 g
Suiker 6.2 g
Vezel 5.3 g
Eiwit 62.3 g
Zout 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Groen, wit en rood … dat zijn de kleuren van Italië. Je hebt ze nodig om de kipfilets mee te vullen. Pluk de blaadjes van het plantje basilicum. Doe ze in een kommetje.

  4. Snij de bolletjes mozzarella in schijfjes. Snij de schijfjes in halvemaantjes.

  5. Snij de trostomaten ook in schijfjes. Snij de schijfjes in halvemaantjes.

  6. Vet een ovenschaal in met 1 eetlepel olijfolie.

  7. Nu is het tijd voor snijwerk dat heel precies moet gebeuren. Daarom roep je er beter mama of papa bij:
  8. Leg kippenborstfilets op een snijplank. Maak in elke kipfilet 6 inkepingen met een scherp mes. Zorg dat de gleufjes diep en breed genoeg zijn, maar snij niet helemaal tot onderaan want de kipfilets moeten mooi aan elkaar blijven hangen. Schik ze dan naast elkaar in de ovenschaal en kruid met peper en zout.

  9. Verwarm ook de oven voor op 180 °C.

  10. Bereiding:
  11. Vul de gleufjes in elke kipfilet met de Italiaanse vlag. Dus eerst een blaadje basilicum, dan een schijfje mozzarella en daarnaast een schijfje tomaat. Hou zeker nog wat basilicumblaadjes over, want die moet je straks bij de pasta doen. Heb je nog tomaat of mozzarella over? Geen probleem, die mag je ook bij de pasta doen of gewoon in de ovenschaal leggen naast de kipfilets.

  12. Als alle kipfilets gevuld zijn, ga je er met de kruidenmolen over om ze te kruiden met Italiaanse kruidenmix.

  13. Snij de komkommer in de lengte in 2 (je hoeft hem niet te schillen). Schraap de zaadjes uit beide komkommerhelften met een koffielepel. Snij de komkommerhelften nu in halvemaantjes.

  14. Snij de snoeptomaatjes in 2.

  15. Intussen mag je hulpkok de gevulde kipfilets 8 min. in de voorverwarmde oven zetten. Verlaag de temperatuur tot 160 °C en laat nog 12 à 15 min. bakken.

  16. Je hulpkok mag ook de farfalle gaar koken in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet de pasta af in een vergiet en spoel onder koud water.

  17. De laatste stap is voor jou: doe de farfalle in een grote kom en meng er 2 eetlepels olijfolie onder. Voeg de stukjes komkommer, de halve snoeptomaatjes en de blaadjes basilicum toe. Roer alles goed onder elkaar met een houten lepel.

Tip

Geen roze vogels op mijn bord. Gevogelte zoals kip, kalkoen en parelhoen zien er nogal rozig uit als ze niet gebakken zijn. Die roze kleur gaat weg tijdens het bakken. Kip moet altijd goed doorbakken zijn, want van roze kip kan je ziek worden. Maar als je deze 3 regels volgt, is er geen probleem: 1 Was altijd je handen nadat je rauw vlees hebt vastgenomen. En vooraf natuurlijk ook. 2 Gebruik een aparte snijplank en een ander mesje om rauwe kip te snijden. Zo komen je andere ingrediënten niet in contact met het rauwe vlees. 3 Bak het vlees altijd heel goed tot het vanbinnen wit ziet. Er mogen geen roze stukjes overblijven.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Groen, wit en rood … dat zijn de kleuren van Italië. Je hebt ze nodig om de kipfilets mee te vullen. Pluk de blaadjes van het plantje basilicum. Doe ze in een kommetje.

  4. Snij de bolletjes mozzarella in schijfjes. Snij de schijfjes in halvemaantjes.

  5. Snij de trostomaten ook in schijfjes. Snij de schijfjes in halvemaantjes.

  6. Vet een ovenschaal in met 1 eetlepel olijfolie.

  7. Nu is het tijd voor snijwerk dat heel precies moet gebeuren. Daarom roep je er beter mama of papa bij:
  8. Leg kippenborstfilets op een snijplank. Maak in elke kipfilet 6 inkepingen met een scherp mes. Zorg dat de gleufjes diep en breed genoeg zijn, maar snij niet helemaal tot onderaan want de kipfilets moeten mooi aan elkaar blijven hangen. Schik ze dan naast elkaar in de ovenschaal en kruid met peper en zout.

  9. Verwarm ook de oven voor op 180 °C.

  10. Bereiding:
  11. Vul de gleufjes in elke kipfilet met de Italiaanse vlag. Dus eerst een blaadje basilicum, dan een schijfje mozzarella en daarnaast een schijfje tomaat. Hou zeker nog wat basilicumblaadjes over, want die moet je straks bij de pasta doen. Heb je nog tomaat of mozzarella over? Geen probleem, die mag je ook bij de pasta doen of gewoon in de ovenschaal leggen naast de kipfilets.

  12. Als alle kipfilets gevuld zijn, ga je er met de kruidenmolen over om ze te kruiden met Italiaanse kruidenmix.

  13. Snij de komkommer in de lengte in 2 (je hoeft hem niet te schillen). Schraap de zaadjes uit beide komkommerhelften met een koffielepel. Snij de komkommerhelften nu in halvemaantjes.

  14. Snij de snoeptomaatjes in 2.

  15. Intussen mag je hulpkok de gevulde kipfilets 8 min. in de voorverwarmde oven zetten. Verlaag de temperatuur tot 160 °C en laat nog 12 à 15 min. bakken.

  16. Je hulpkok mag ook de farfalle gaar koken in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet de pasta af in een vergiet en spoel onder koud water.

  17. De laatste stap is voor jou: doe de farfalle in een grote kom en meng er 2 eetlepels olijfolie onder. Voeg de stukjes komkommer, de halve snoeptomaatjes en de blaadjes basilicum toe. Roer alles goed onder elkaar met een houten lepel.

Tip

Geen roze vogels op mijn bord. Gevogelte zoals kip, kalkoen en parelhoen zien er nogal rozig uit als ze niet gebakken zijn. Die roze kleur gaat weg tijdens het bakken. Kip moet altijd goed doorbakken zijn, want van roze kip kan je ziek worden. Maar als je deze 3 regels volgt, is er geen probleem: 1 Was altijd je handen nadat je rauw vlees hebt vastgenomen. En vooraf natuurlijk ook. 2 Gebruik een aparte snijplank en een ander mesje om rauwe kip te snijden. Zo komen je andere ingrediënten niet in contact met het rauwe vlees. 3 Bak het vlees altijd heel goed tot het vanbinnen wit ziet. Er mogen geen roze stukjes overblijven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 695 kcal
Vet 23.7 g
Verzadigd vet 10.7 g
Koolhydraat 57.9 g
Suiker 6.2 g
Vezel 5.3 g
Eiwit 62.3 g
Zout 0.8 g

Bekijk het recept digitaal