- Bewaar

- Bewaar
Gekruide kipfilet met gevulde paprika
Onze drankensuggesties
Bier Keizer Karel Robijn Rood Speciaalbier Wijn Domaine Garcin "Cuvee Les Galets" A.O.P. Lirac
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij het hoedje van de paprika's en verwijder de pitjes en witte zaadlijsten. Snij onderaan een fijn schijfje van de paprika's zodat ze mooi recht blijven staan.
-
Snij de ongeschilde courgettes in blokjes.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Snij de voorgekookte krielaardappelen in schijfjes van ± 1/2 cm.
-
Snipper de koriander fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Kook de paprika's 5 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de courgetteblokjes en het knoflook ± 3 min. Haal uit de pan en zet opzij.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de schijfjes krielaardappel samen met de fijngesnipperde ui 4 min. Voeg de courgetteblokjes toe en besprenkel met citroensap. Kruid met 1 koffiel. paprikapoeder en de tijm. Laat het vocht volledig verdampen. Voeg de fijngesnipperde koriander toe.
-
Kruid intussen de binnenkant van de paprika's met zeezout en zwarte peper. Vul met de mengeling van krielaardappelen en courgette en schik in een ovenschotel. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en zet 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kruid de kipfilets met 1 koffiel. paprikapoeder, peper en zout. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de filets ± 10 min. aan elke kant. Begin met de velkant. Bestrooi met de sesamzaadjes.
-
Afwerking:
-
Snij de kipfilets in schuine sneetjes. Vorm met de sneetjes opnieuw een hele kipfilet op elk bord en schik er een gevulde paprika naast. Versier eventueel met fijngesnipperde koriander en geef er ciabatta bij.
U kan de paprika's vooraf klaarmaken en op het moment zelf in de oven zetten.
Onze drankensuggesties
Bier Keizer Karel Robijn Rood Speciaalbier Wijn Domaine Garcin "Cuvee Les Galets" A.O.P. Lirac
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij het hoedje van de paprika's en verwijder de pitjes en witte zaadlijsten. Snij onderaan een fijn schijfje van de paprika's zodat ze mooi recht blijven staan.
-
Snij de ongeschilde courgettes in blokjes.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Snij de voorgekookte krielaardappelen in schijfjes van ± 1/2 cm.
-
Snipper de koriander fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Kook de paprika's 5 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de courgetteblokjes en het knoflook ± 3 min. Haal uit de pan en zet opzij.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de schijfjes krielaardappel samen met de fijngesnipperde ui 4 min. Voeg de courgetteblokjes toe en besprenkel met citroensap. Kruid met 1 koffiel. paprikapoeder en de tijm. Laat het vocht volledig verdampen. Voeg de fijngesnipperde koriander toe.
-
Kruid intussen de binnenkant van de paprika's met zeezout en zwarte peper. Vul met de mengeling van krielaardappelen en courgette en schik in een ovenschotel. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en zet 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kruid de kipfilets met 1 koffiel. paprikapoeder, peper en zout. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de filets ± 10 min. aan elke kant. Begin met de velkant. Bestrooi met de sesamzaadjes.
-
Afwerking:
-
Snij de kipfilets in schuine sneetjes. Vorm met de sneetjes opnieuw een hele kipfilet op elk bord en schik er een gevulde paprika naast. Versier eventueel met fijngesnipperde koriander en geef er ciabatta bij.
U kan de paprika's vooraf klaarmaken en op het moment zelf in de oven zetten.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Keizer Karel Robijn Rood Speciaalbier Wijn Domaine Garcin "Cuvee Les Galets" A.O.P. Lirac