- Bewaar

- Bewaar
Gele courgettes met Mexicaanse chili
Onze drankensuggesties
Bier Estaminet Refined Lager Pils
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Snij de ongeschilde courgettes in de lengte in 2 en hol uit met een lepel (blijf ± 1/2 à 1 cm van de rand). Bestrijk de binnenkant van de uitgeholde courgettes met 1 eetl. olijfolie en schik met de snijkant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Snij intussen het vruchtvlees van de courgettes fijn.
-
Spoel de rode bonen onder koud water en laat samen met de maïs uitlekken.
-
Snipper de rode ui, het knoflook en de koriander fijn.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij de rest in blokjes.
-
Snij de limoen in 8 partjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het gehakt 5 min. Maak los met een vork.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook 2 min. Voeg het vruchtvlees van de courgette en de paprika toe en zet het vuur wat hoger. Roer regelmatig om en laat 3 min. bakken. Voeg dan de bonen en de maïs toe.
-
Overgiet met de tomatenstukjes en de chipotlesaus. Kruid met de Mexicaanse chilimix en laat 2 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Voeg het gehakt toe en meng goed. Vul de uitgeholde courgettes met de gehaktmengeling en bestrooi met de geraspte kaas. Zet 8 à 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Werk elke courgettehelft af met koriander en een partje limoen.
Dit gerecht kan u de dag voordien volledig ovenklaar maken. Dan hoeft u het op de dag zelf maar 15 min. op te warmen in de oven.
Onze drankensuggesties
Bier Estaminet Refined Lager Pils
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Snij de ongeschilde courgettes in de lengte in 2 en hol uit met een lepel (blijf ± 1/2 à 1 cm van de rand). Bestrijk de binnenkant van de uitgeholde courgettes met 1 eetl. olijfolie en schik met de snijkant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Snij intussen het vruchtvlees van de courgettes fijn.
-
Spoel de rode bonen onder koud water en laat samen met de maïs uitlekken.
-
Snipper de rode ui, het knoflook en de koriander fijn.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij de rest in blokjes.
-
Snij de limoen in 8 partjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het gehakt 5 min. Maak los met een vork.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook 2 min. Voeg het vruchtvlees van de courgette en de paprika toe en zet het vuur wat hoger. Roer regelmatig om en laat 3 min. bakken. Voeg dan de bonen en de maïs toe.
-
Overgiet met de tomatenstukjes en de chipotlesaus. Kruid met de Mexicaanse chilimix en laat 2 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Voeg het gehakt toe en meng goed. Vul de uitgeholde courgettes met de gehaktmengeling en bestrooi met de geraspte kaas. Zet 8 à 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Werk elke courgettehelft af met koriander en een partje limoen.
Dit gerecht kan u de dag voordien volledig ovenklaar maken. Dan hoeft u het op de dag zelf maar 15 min. op te warmen in de oven.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Estaminet Refined Lager Pils