- Bewaar

- Bewaar
Gemarineerd varkensgebraad met schorseneren
Onze drankensuggesties
Bier La Chouffe Sterk blond bier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de ui doormidden en prik 2 kruidnagels in elke helft.
-
Snij de wortel en de selderstengels in grove stukken.
-
Pel het knoflookteentje.
-
Schik het varkensgebraad in een schotel. Leg er het gepelde teentje knoflook, de halve uien, de stukjes wortel en selder, het takje tijm en de laurierblaadjes rond. Giet er het bier bij (het vlees mag onderstaan) en zet 10 u. in de koelkast.
-
Bereiding:
-
Schil de schorseneren met een dunschiller en snij in stukjes van zo'n 4 cm lang.
-
Neem het varkensgebraad uit de marinade en dep droog. Zeef de marinade en vang het vocht op.
-
Smelt de boter in een grote kookpot, voeg de gerookte spekblokjes toe en bak ± 5 min. Haal de spekblokjes uit de kookpot.
-
Bak het gemarineerde varkensgebraad in dezelfde kookpot aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de in 2 gesneden sjalotten en de gebakken spekblokjes toe en laat 2 à 3 min. stoven.
-
Verdeel de verse schorseneren rond het vlees en giet er 2 dl gezeefde marinade bij. Dek af en laat45 min. verder gaar worden op een matig vuur.
-
Haal het gebraad uit de kookpot en hou warm. Bind het vocht met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Snij het varkensgebraad in dunne sneetjes en dien op met de schorseneren en wat saus. Geef er gekookte aardappelen, kroketten of een gevulde aardappel (Colruyt-beenhouwerij) bij
Onze drankensuggesties
Bier La Chouffe Sterk blond bier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de ui doormidden en prik 2 kruidnagels in elke helft.
-
Snij de wortel en de selderstengels in grove stukken.
-
Pel het knoflookteentje.
-
Schik het varkensgebraad in een schotel. Leg er het gepelde teentje knoflook, de halve uien, de stukjes wortel en selder, het takje tijm en de laurierblaadjes rond. Giet er het bier bij (het vlees mag onderstaan) en zet 10 u. in de koelkast.
-
Bereiding:
-
Schil de schorseneren met een dunschiller en snij in stukjes van zo'n 4 cm lang.
-
Neem het varkensgebraad uit de marinade en dep droog. Zeef de marinade en vang het vocht op.
-
Smelt de boter in een grote kookpot, voeg de gerookte spekblokjes toe en bak ± 5 min. Haal de spekblokjes uit de kookpot.
-
Bak het gemarineerde varkensgebraad in dezelfde kookpot aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de in 2 gesneden sjalotten en de gebakken spekblokjes toe en laat 2 à 3 min. stoven.
-
Verdeel de verse schorseneren rond het vlees en giet er 2 dl gezeefde marinade bij. Dek af en laat45 min. verder gaar worden op een matig vuur.
-
Haal het gebraad uit de kookpot en hou warm. Bind het vocht met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Snij het varkensgebraad in dunne sneetjes en dien op met de schorseneren en wat saus. Geef er gekookte aardappelen, kroketten of een gevulde aardappel (Colruyt-beenhouwerij) bij
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier La Chouffe Sterk blond bier