Gemarineerd varkenshaasje met ovenaardappeltjes
Gemarineerd varkenshaasje met ovenaardappeltjes

Gemarineerd varkenshaasje met ovenaardappeltjes

45 min.
Hoofdgerecht
3 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 573 kcal
Vet 30.5 g
Koolhydraat 35.2 g
Eiwit 39.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (enkele uren vooraf)
  3. Pel de knoflookteentjes.

  4. Mix 4 eetl. olijfolie met de mosterd, de gepelde knoflookteentjes, de rozemarijn, peper en zout. Giet over de stukken vlees en laat 1 u marineren in de koelkast. Draai na een halfuur om.

  5. Kook de aardappelen gaar in de schil gedurende ± 20 min.

  6. Snij het varkenshaasje in 4 à 6 gelijke stukken van ± 2 cm dikte.

  7. Bereiding:
  8. Snij de aardappelen in 4 in de lengte en leg in een ovenschotel. Besprenkel met 1,5 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout. Liefhebbers kunnen wat rozemarijn toevoegen.

  9. Schuif de schotel 15 min. in een op 220 °C voorverwarmde oven.

  10. Doe ondertussen de stukken vlees met de marinade in een pan en bak langs beide zijden goudbruin. Verlaag het vuur en laat nog ± 5 min. zachtjes gaar worden. Haal het vlees uit de pan en hou warm.

  11. Blus de pan met de kalfsfond en de room en schraap de braadresten los. Laat 2 min. hevig koken. Kruid de saus eventueel bij met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel het vlees over de borden en serveer met de aardappelen en de saus. Geef er bloemkool op Napolitaanse wijze bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (enkele uren vooraf)
  3. Pel de knoflookteentjes.

  4. Mix 4 eetl. olijfolie met de mosterd, de gepelde knoflookteentjes, de rozemarijn, peper en zout. Giet over de stukken vlees en laat 1 u marineren in de koelkast. Draai na een halfuur om.

  5. Kook de aardappelen gaar in de schil gedurende ± 20 min.

  6. Snij het varkenshaasje in 4 à 6 gelijke stukken van ± 2 cm dikte.

  7. Bereiding:
  8. Snij de aardappelen in 4 in de lengte en leg in een ovenschotel. Besprenkel met 1,5 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout. Liefhebbers kunnen wat rozemarijn toevoegen.

  9. Schuif de schotel 15 min. in een op 220 °C voorverwarmde oven.

  10. Doe ondertussen de stukken vlees met de marinade in een pan en bak langs beide zijden goudbruin. Verlaag het vuur en laat nog ± 5 min. zachtjes gaar worden. Haal het vlees uit de pan en hou warm.

  11. Blus de pan met de kalfsfond en de room en schraap de braadresten los. Laat 2 min. hevig koken. Kruid de saus eventueel bij met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel het vlees over de borden en serveer met de aardappelen en de saus. Geef er bloemkool op Napolitaanse wijze bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 573 kcal
Vet 30.5 g
Koolhydraat 35.2 g
Eiwit 39.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Piemonte Barbera D.O.C. Villa Ilaria Italië Wijn Domaine du Grand Pouget A.C. Bergerac

Bekijk het recept digitaal