Gemarineerde ananas met een frisse muntsaus
Gemarineerde ananas met een frisse muntsaus

Gemarineerde ananas met een frisse muntsaus

45 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 367 kcal
Vet 3.4 g
Koolhydraat 73.4 g
Eiwit 2.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de ananas en snij in schijven van 1,5 cm dik. Leg in een schotel.

  3. Hak de muntblaadjes fijn, hou er 4 apart voor de afwerking.

  4. Bereiding:
  5. Breng de honing samen met het kaneelstokje aan de kook in een steelpan en laat ± 5 min. koken.

  6. Blus met het bier en roer alles goed. Breng opnieuw aan de kook en haal van het vuur.

  7. Giet de mengeling over de ananasschijven en laat 30 min. marineren in de koelkast, tot alles is afgekoeld.

  8. Bak de ananasschijven 2 min. aan elke kant in een grillpan. Blus met wat marinade.

  9. Neem 1,5 dl van de marinade en meng met de fijngehakte munt.

  10. Afwerking:
  11. Leg een schijf ananas en een bolletje ijs op elk bord en besprenkel met het muntsausje. Garneer met een blaadje munt.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de ananas en snij in schijven van 1,5 cm dik. Leg in een schotel.

  3. Hak de muntblaadjes fijn, hou er 4 apart voor de afwerking.

  4. Bereiding:
  5. Breng de honing samen met het kaneelstokje aan de kook in een steelpan en laat ± 5 min. koken.

  6. Blus met het bier en roer alles goed. Breng opnieuw aan de kook en haal van het vuur.

  7. Giet de mengeling over de ananasschijven en laat 30 min. marineren in de koelkast, tot alles is afgekoeld.

  8. Bak de ananasschijven 2 min. aan elke kant in een grillpan. Blus met wat marinade.

  9. Neem 1,5 dl van de marinade en meng met de fijngehakte munt.

  10. Afwerking:
  11. Leg een schijf ananas en een bolletje ijs op elk bord en besprenkel met het muntsausje. Garneer met een blaadje munt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 367 kcal
Vet 3.4 g
Koolhydraat 73.4 g
Eiwit 2.9 g

Bekijk het recept digitaal