- Bewaar

- Bewaar
Gemarineerde ananas met een frisse muntsaus
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de ananas en snij in schijven van 1,5 cm dik. Leg in een schotel.
-
Hak de muntblaadjes fijn, hou er 4 apart voor de afwerking.
-
Bereiding:
-
Breng de honing samen met het kaneelstokje aan de kook in een steelpan en laat ± 5 min. koken.
-
Blus met het bier en roer alles goed. Breng opnieuw aan de kook en haal van het vuur.
-
Giet de mengeling over de ananasschijven en laat 30 min. marineren in de koelkast, tot alles is afgekoeld.
-
Bak de ananasschijven 2 min. aan elke kant in een grillpan. Blus met wat marinade.
-
Neem 1,5 dl van de marinade en meng met de fijngehakte munt.
-
Afwerking:
-
Leg een schijf ananas en een bolletje ijs op elk bord en besprenkel met het muntsausje. Garneer met een blaadje munt.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de ananas en snij in schijven van 1,5 cm dik. Leg in een schotel.
-
Hak de muntblaadjes fijn, hou er 4 apart voor de afwerking.
-
Bereiding:
-
Breng de honing samen met het kaneelstokje aan de kook in een steelpan en laat ± 5 min. koken.
-
Blus met het bier en roer alles goed. Breng opnieuw aan de kook en haal van het vuur.
-
Giet de mengeling over de ananasschijven en laat 30 min. marineren in de koelkast, tot alles is afgekoeld.
-
Bak de ananasschijven 2 min. aan elke kant in een grillpan. Blus met wat marinade.
-
Neem 1,5 dl van de marinade en meng met de fijngehakte munt.
-
Afwerking:
-
Leg een schijf ananas en een bolletje ijs op elk bord en besprenkel met het muntsausje. Garneer met een blaadje munt.