- Bewaar

- Bewaar
Gemarineerde eendenfilet met pittig gekruide aubergines
Onze drankensuggesties
Bier Ciney Bruin Abdijbier Wijn Cordillera Carmenère-Merlot Chili Partybox 5 L
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Bereiding in de keuken (40 min.)
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C.
-
Snij de aubergines in 3 en snij elk stuk daarna in de lengte in 2. Snij ze vervolgens in halvemaantjes.
-
Schik de stukken aubergine in een ovenschotel en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout en meng alles goed onder de olijfolie. Zet de schotel 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook de linzen ondertussen 20 min. in 3 dl water.
-
Maak een vinaigrette: snipper het teentje knoflook fijn en meng met de mosterd, de balsamicoazijn en eetl. olijfolie. Giet de linzen af en laat uitlekken. Giet de vinaigrette over de nog warme linzen.
-
Snipper de helft van de platte peterselie fijn en voeg samen met de spinazieblaadjes toe aan de linzen. Kruid met peper en zout.
-
Mix de rest van de platte peterselie samen met de koriander, de helft van het basilicum, 3 eetl. olijfolie en de ras el hanout tot een gladde saus. Giet over de aubergines.
-
Bereiding:
-
Bereiding op de barbecue (20 min.)
-
Grill de eendenfilets met de velkant naar onder 10 min. op een matig vuur. Schuif de houtskool wat uit elkaar en zet een aluminium schaaltje met een bodem water onder de grill om het bakvet op te vangen. Draai de filets om en bak nog ± 4 min. verder. Laat het vlees voor het snijden 5 min. rusten op een vel aluminiumfolie.
-
Afwerking:
-
Verdeel wat linzen over de borden en leg er enkele stukken gegrilde aubergine op. Schik er ± 3 sneetjes eendenfilet op en versier met basilicumblaadjes.
Onze drankensuggesties
Bier Ciney Bruin Abdijbier Wijn Cordillera Carmenère-Merlot Chili Partybox 5 L
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Bereiding in de keuken (40 min.)
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C.
-
Snij de aubergines in 3 en snij elk stuk daarna in de lengte in 2. Snij ze vervolgens in halvemaantjes.
-
Schik de stukken aubergine in een ovenschotel en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout en meng alles goed onder de olijfolie. Zet de schotel 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook de linzen ondertussen 20 min. in 3 dl water.
-
Maak een vinaigrette: snipper het teentje knoflook fijn en meng met de mosterd, de balsamicoazijn en eetl. olijfolie. Giet de linzen af en laat uitlekken. Giet de vinaigrette over de nog warme linzen.
-
Snipper de helft van de platte peterselie fijn en voeg samen met de spinazieblaadjes toe aan de linzen. Kruid met peper en zout.
-
Mix de rest van de platte peterselie samen met de koriander, de helft van het basilicum, 3 eetl. olijfolie en de ras el hanout tot een gladde saus. Giet over de aubergines.
-
Bereiding:
-
Bereiding op de barbecue (20 min.)
-
Grill de eendenfilets met de velkant naar onder 10 min. op een matig vuur. Schuif de houtskool wat uit elkaar en zet een aluminium schaaltje met een bodem water onder de grill om het bakvet op te vangen. Draai de filets om en bak nog ± 4 min. verder. Laat het vlees voor het snijden 5 min. rusten op een vel aluminiumfolie.
-
Afwerking:
-
Verdeel wat linzen over de borden en leg er enkele stukken gegrilde aubergine op. Schik er ± 3 sneetjes eendenfilet op en versier met basilicumblaadjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Ciney Bruin Abdijbier Wijn Cordillera Carmenère-Merlot Chili Partybox 5 L