Gemarineerde kippenescalope met penne en ricottapesto
Gemarineerde kippenescalope met penne en ricottapesto

Gemarineerde kippenescalope met penne en ricottapesto

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 3523 kj
Energie 842 kcal
Vet 29 g
Verzadigd vet 8.4 g
Koolhydraat 84.3 g
Suiker 10.1 g
Vezel 8.5 g
Eiwit 56.4 g
Zout 2 g
natrium 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  3. Snij intussen de uiteinden van de prinsessenbonen en kook de boontjes 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af

  4. Hak de cashewnoten grof en rooster ze goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat lichtjes afkoelen.

  5. Maak de pesto: doe het gepelde knoflookteentje, de cashewnoten, de grana padano, de helft van de spinazie en de ricotta in een hoge maatbeker of blender. Mix kort tot een glad mengsel en kruid met peper en zout.

  6. Verhit de olijfolie in een (grill)pan en bak de kippenescalopes 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  7. Meng intussen de boontjes, de snoeptomaten en de rest van de spinazie onder de pasta. Kruid met peper en zout. Lepel er wat pesto over en bestrooi met wat grana padano. Geef er de rest van de pesto apart bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  3. Snij intussen de uiteinden van de prinsessenbonen en kook de boontjes 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af

  4. Hak de cashewnoten grof en rooster ze goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat lichtjes afkoelen.

  5. Maak de pesto: doe het gepelde knoflookteentje, de cashewnoten, de grana padano, de helft van de spinazie en de ricotta in een hoge maatbeker of blender. Mix kort tot een glad mengsel en kruid met peper en zout.

  6. Verhit de olijfolie in een (grill)pan en bak de kippenescalopes 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  7. Meng intussen de boontjes, de snoeptomaten en de rest van de spinazie onder de pasta. Kruid met peper en zout. Lepel er wat pesto over en bestrooi met wat grana padano. Geef er de rest van de pesto apart bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 3523 kj
Energie 842 kcal
Vet 29 g
Verzadigd vet 8.4 g
Koolhydraat 84.3 g
Suiker 10.1 g
Vezel 8.5 g
Eiwit 56.4 g
Zout 2 g
natrium 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Les Hauts Rocs Rosé A.O.P. Ventoux Bier Boon Oude Geuze Geuze

Bekijk het recept digitaal