Gemarineerde kippenspiesjes met pindasaus
Gemarineerde kippenspiesjes met pindasaus

Gemarineerde kippenspiesjes met pindasaus

1 u.
Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 154 kcal
Vet 11.5 g
Koolhydraat 3.3 g
Eiwit 9.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij elke kipfilet in de lengte in 6 dunne repen.

  3. Rasp de geschilde gember en plet het gepelde knoflookteentje met de platte kant van een mes.

  4. Leg de kippenrepen in een schaal en meng er 1,5 dl kokosmelk, de honing, 1 eetl. sojasaus, de geraspte gember, het geplette knoflook en de kurkuma goed onder. Kruid met zwarte peper. Laat minstens 30 min. marineren in de koelkast.

  5. Bereiding:
  6. Snipper de sjalot fijn. Verhit 1 eetl. olijfolie in een steelpannetje en stoof de sjalot glazig.

  7. Voeg de pindakaas toe en laat op een zacht vuur smelten.

  8. Pers de limoen en giet samen met 1 eetl. sojasaus en 2 eetl. kokosmelk bij de saus. Laat nog even opwarmen (maar niet meer koken) en roer tot een gladde saus. Laat daarna lichtjes afkoelen.

  9. Steek intussen de kippenrepen in accordeonvorm op 12 brochettestokjes. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de spiesjes 2 min. aan elke kant goudbruin en gaar.

Tip

kip marineren Kip is ideaal om te marineren: het vlees neemt makkelijk smaken op en het past bij veel ingrediënten. Een halfuur marineren is al genoeg, een nachtje (12 u.) is nog beter. Bedek de kip volledig met de marinade, roer dus altijd goed. Mogelijke smaakmakers: - het sap en de geraspte schil (zeste) van citroen of limoen - geplette knofl ookteentjes - kerriepoeder, kurkuma, tijm- of rozemarijntakjes - honing of ahornsiroop voor een zoet, gekaramelliseerd effect

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij elke kipfilet in de lengte in 6 dunne repen.

  3. Rasp de geschilde gember en plet het gepelde knoflookteentje met de platte kant van een mes.

  4. Leg de kippenrepen in een schaal en meng er 1,5 dl kokosmelk, de honing, 1 eetl. sojasaus, de geraspte gember, het geplette knoflook en de kurkuma goed onder. Kruid met zwarte peper. Laat minstens 30 min. marineren in de koelkast.

  5. Bereiding:
  6. Snipper de sjalot fijn. Verhit 1 eetl. olijfolie in een steelpannetje en stoof de sjalot glazig.

  7. Voeg de pindakaas toe en laat op een zacht vuur smelten.

  8. Pers de limoen en giet samen met 1 eetl. sojasaus en 2 eetl. kokosmelk bij de saus. Laat nog even opwarmen (maar niet meer koken) en roer tot een gladde saus. Laat daarna lichtjes afkoelen.

  9. Steek intussen de kippenrepen in accordeonvorm op 12 brochettestokjes. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de spiesjes 2 min. aan elke kant goudbruin en gaar.

Tip

kip marineren Kip is ideaal om te marineren: het vlees neemt makkelijk smaken op en het past bij veel ingrediënten. Een halfuur marineren is al genoeg, een nachtje (12 u.) is nog beter. Bedek de kip volledig met de marinade, roer dus altijd goed. Mogelijke smaakmakers: - het sap en de geraspte schil (zeste) van citroen of limoen - geplette knofl ookteentjes - kerriepoeder, kurkuma, tijm- of rozemarijntakjes - honing of ahornsiroop voor een zoet, gekaramelliseerd effect

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 154 kcal
Vet 11.5 g
Koolhydraat 3.3 g
Eiwit 9.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Hardys 'Nottage Hill' Shiraz Australië

Bekijk het recept digitaal