- Bewaar

- Bewaar
Gemarineerde kippenspiesjes met pindasaus
Onze drankensuggesties
Wijn Hardys 'Nottage Hill' Shiraz Australië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij elke kipfilet in de lengte in 6 dunne repen.
-
Rasp de geschilde gember en plet het gepelde knoflookteentje met de platte kant van een mes.
-
Leg de kippenrepen in een schaal en meng er 1,5 dl kokosmelk, de honing, 1 eetl. sojasaus, de geraspte gember, het geplette knoflook en de kurkuma goed onder. Kruid met zwarte peper. Laat minstens 30 min. marineren in de koelkast.
-
Bereiding:
-
Snipper de sjalot fijn. Verhit 1 eetl. olijfolie in een steelpannetje en stoof de sjalot glazig.
-
Voeg de pindakaas toe en laat op een zacht vuur smelten.
-
Pers de limoen en giet samen met 1 eetl. sojasaus en 2 eetl. kokosmelk bij de saus. Laat nog even opwarmen (maar niet meer koken) en roer tot een gladde saus. Laat daarna lichtjes afkoelen.
-
Steek intussen de kippenrepen in accordeonvorm op 12 brochettestokjes. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de spiesjes 2 min. aan elke kant goudbruin en gaar.
kip marineren Kip is ideaal om te marineren: het vlees neemt makkelijk smaken op en het past bij veel ingrediënten. Een halfuur marineren is al genoeg, een nachtje (12 u.) is nog beter. Bedek de kip volledig met de marinade, roer dus altijd goed. Mogelijke smaakmakers: - het sap en de geraspte schil (zeste) van citroen of limoen - geplette knofl ookteentjes - kerriepoeder, kurkuma, tijm- of rozemarijntakjes - honing of ahornsiroop voor een zoet, gekaramelliseerd effect
Onze drankensuggesties
Wijn Hardys 'Nottage Hill' Shiraz Australië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij elke kipfilet in de lengte in 6 dunne repen.
-
Rasp de geschilde gember en plet het gepelde knoflookteentje met de platte kant van een mes.
-
Leg de kippenrepen in een schaal en meng er 1,5 dl kokosmelk, de honing, 1 eetl. sojasaus, de geraspte gember, het geplette knoflook en de kurkuma goed onder. Kruid met zwarte peper. Laat minstens 30 min. marineren in de koelkast.
-
Bereiding:
-
Snipper de sjalot fijn. Verhit 1 eetl. olijfolie in een steelpannetje en stoof de sjalot glazig.
-
Voeg de pindakaas toe en laat op een zacht vuur smelten.
-
Pers de limoen en giet samen met 1 eetl. sojasaus en 2 eetl. kokosmelk bij de saus. Laat nog even opwarmen (maar niet meer koken) en roer tot een gladde saus. Laat daarna lichtjes afkoelen.
-
Steek intussen de kippenrepen in accordeonvorm op 12 brochettestokjes. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de spiesjes 2 min. aan elke kant goudbruin en gaar.
kip marineren Kip is ideaal om te marineren: het vlees neemt makkelijk smaken op en het past bij veel ingrediënten. Een halfuur marineren is al genoeg, een nachtje (12 u.) is nog beter. Bedek de kip volledig met de marinade, roer dus altijd goed. Mogelijke smaakmakers: - het sap en de geraspte schil (zeste) van citroen of limoen - geplette knofl ookteentjes - kerriepoeder, kurkuma, tijm- of rozemarijntakjes - honing of ahornsiroop voor een zoet, gekaramelliseerd effect
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Hardys 'Nottage Hill' Shiraz Australië