- Bewaar

- Bewaar
Gemarineerde quorn met mihoen en wortelschijfjes
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Sylvaner 'Tradition' A.O.P. Alsace Cave de Bennwihr
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Enkele uren vooraf (5 min. + 4 u. marineren)
-
Meng de ingrediënten voor de marinade.
-
Meng de quornstukjes goed onder de marinade, zodat ze volledig bedekt zijn. Laat minstens 4 u. marineren in de koelkast.
-
Op het moment zelf (15 min.)
-
Snij de wortelen in schuine schijfjes.
-
Snipper het knoflookteentje fijn.
-
Rasp de gember fijn.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje (u kan ze er ook in laten als u van pikant houdt). Snipper het pepertje fijn.
-
Snij de peterselie- en korianderblaadjes fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de mihoen in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit intussen de rijstolie in een wok en roerbak het fijngesnipperde knoflook, de gember en het pepertje. Voeg de quornstukjes en de marinade toe en roerbak 2 min.
-
Meng er de wortelschijfjes onder en roerbak ± 5 min. Voeg de sojascheuten toe en roerbak nog ± 2 min. Voeg de helft van de rijstvermicelli toe en laat nog even opwarmen.
-
Afwerking:
-
Strooi de fijngesnipperde koriander en peterselie over het gerecht. Serveer de rest van de rijstvermicelli apart (verwarm eventueel nog in een pannetje met 1 eetl. rijstolie).
Peuter eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Kook 30 g rijstvermicelli in ongezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. 2 Snij intussen 50 g wortelen in schijfjes. Snipper 1/4 teentje knoflook, 5 blaadjes koriander en 5 blaadjes peterselie fijn. 3 Verhit 1 koffiel. rijstolie in een wok en roerbak het knoflook en een mespunt geraspte gember. Voeg 30 g quornstukjes toe en roerbak 2 min. Meng er de schijfjes wortel en 50 g sojascheuten onder. Roerbak nog ± 10 min. 4 Voeg de rijstvermicelli toe en laat even opwarmen. Werk af met de fijngesnipperde koriander en peterselie. Snij alles in kleinere stukjes.
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Sylvaner 'Tradition' A.O.P. Alsace Cave de Bennwihr
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Enkele uren vooraf (5 min. + 4 u. marineren)
-
Meng de ingrediënten voor de marinade.
-
Meng de quornstukjes goed onder de marinade, zodat ze volledig bedekt zijn. Laat minstens 4 u. marineren in de koelkast.
-
Op het moment zelf (15 min.)
-
Snij de wortelen in schuine schijfjes.
-
Snipper het knoflookteentje fijn.
-
Rasp de gember fijn.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje (u kan ze er ook in laten als u van pikant houdt). Snipper het pepertje fijn.
-
Snij de peterselie- en korianderblaadjes fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de mihoen in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit intussen de rijstolie in een wok en roerbak het fijngesnipperde knoflook, de gember en het pepertje. Voeg de quornstukjes en de marinade toe en roerbak 2 min.
-
Meng er de wortelschijfjes onder en roerbak ± 5 min. Voeg de sojascheuten toe en roerbak nog ± 2 min. Voeg de helft van de rijstvermicelli toe en laat nog even opwarmen.
-
Afwerking:
-
Strooi de fijngesnipperde koriander en peterselie over het gerecht. Serveer de rest van de rijstvermicelli apart (verwarm eventueel nog in een pannetje met 1 eetl. rijstolie).
Peuter eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Kook 30 g rijstvermicelli in ongezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. 2 Snij intussen 50 g wortelen in schijfjes. Snipper 1/4 teentje knoflook, 5 blaadjes koriander en 5 blaadjes peterselie fijn. 3 Verhit 1 koffiel. rijstolie in een wok en roerbak het knoflook en een mespunt geraspte gember. Voeg 30 g quornstukjes toe en roerbak 2 min. Meng er de schijfjes wortel en 50 g sojascheuten onder. Roerbak nog ± 10 min. 4 Voeg de rijstvermicelli toe en laat even opwarmen. Werk af met de fijngesnipperde koriander en peterselie. Snij alles in kleinere stukjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Sylvaner 'Tradition' A.O.P. Alsace Cave de Bennwihr