- Bewaar

- Bewaar
Gemarineerde reeragout met koolraapstoemp
Onze drankensuggesties
Bier Leffe Blond Abdijbier Wijn Dama de Toro Tempranillo Barrel Aged D.O. Toro Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
De dag voordien (15 min. + 12 u. marineren)
-
Snij de ui, het knoflook en de witte selder grof.
-
Doe in een mengkom samen met de reeragout, de laurierblaadjes, de jeneverbessen, de tijm, de bruine suiker en de rode wijn. Dek af en laat 1 nacht marineren in de koelkast.
-
De dag zelf (15 min.)
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Schil de koolraap en snij in kleine blokjes.
-
Snipper de platte peterselie grof.
-
Bereiding:
-
Haal de reeragout uit de marinade en dep droog. Zeef de marinade. Verhit de olijfolie in een kookpot met dikke bodem en bak het vlees in verschillende porties goudbruin aan alle kanten.
-
Giet de gezeefde marinade er langs de rand van de kookpot bij en laat 1 u. afgedekt sudderen. Voeg de wildfond toe en laat nog 30 min. verder sudderen. Voeg eventueel een beetje water toe.
-
Kook intussen de stukken aardappel en koolraap ± 25 min. in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Voeg de lichte room toe en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Versier met de platte peterselie.
Onze drankensuggesties
Bier Leffe Blond Abdijbier Wijn Dama de Toro Tempranillo Barrel Aged D.O. Toro Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
De dag voordien (15 min. + 12 u. marineren)
-
Snij de ui, het knoflook en de witte selder grof.
-
Doe in een mengkom samen met de reeragout, de laurierblaadjes, de jeneverbessen, de tijm, de bruine suiker en de rode wijn. Dek af en laat 1 nacht marineren in de koelkast.
-
De dag zelf (15 min.)
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Schil de koolraap en snij in kleine blokjes.
-
Snipper de platte peterselie grof.
-
Bereiding:
-
Haal de reeragout uit de marinade en dep droog. Zeef de marinade. Verhit de olijfolie in een kookpot met dikke bodem en bak het vlees in verschillende porties goudbruin aan alle kanten.
-
Giet de gezeefde marinade er langs de rand van de kookpot bij en laat 1 u. afgedekt sudderen. Voeg de wildfond toe en laat nog 30 min. verder sudderen. Voeg eventueel een beetje water toe.
-
Kook intussen de stukken aardappel en koolraap ± 25 min. in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Voeg de lichte room toe en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Versier met de platte peterselie.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Leffe Blond Abdijbier Wijn Dama de Toro Tempranillo Barrel Aged D.O. Toro Spanje