Gemarineerde reeragout met koolraapstoemp
Gemarineerde reeragout met koolraapstoemp

Gemarineerde reeragout met koolraapstoemp

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 677 kcal
Vet 19.4 g
Koolhydraat 35.6 g
Eiwit 56.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. De dag voordien (15 min. + 12 u. marineren)
  3. Snij de ui, het knoflook en de witte selder grof.

  4. Doe in een mengkom samen met de reeragout, de laurierblaadjes, de jeneverbessen, de tijm, de bruine suiker en de rode wijn. Dek af en laat 1 nacht marineren in de koelkast.

  5. De dag zelf (15 min.)
  6. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  7. Schil de koolraap en snij in kleine blokjes.

  8. Snipper de platte peterselie grof.

  9. Bereiding:
  10. Haal de reeragout uit de marinade en dep droog. Zeef de marinade. Verhit de olijfolie in een kookpot met dikke bodem en bak het vlees in verschillende porties goudbruin aan alle kanten.

  11. Giet de gezeefde marinade er langs de rand van de kookpot bij en laat 1 u. afgedekt sudderen. Voeg de wildfond toe en laat nog 30 min. verder sudderen. Voeg eventueel een beetje water toe.

  12. Kook intussen de stukken aardappel en koolraap ± 25 min. in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Voeg de lichte room toe en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Versier met de platte peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. De dag voordien (15 min. + 12 u. marineren)
  3. Snij de ui, het knoflook en de witte selder grof.

  4. Doe in een mengkom samen met de reeragout, de laurierblaadjes, de jeneverbessen, de tijm, de bruine suiker en de rode wijn. Dek af en laat 1 nacht marineren in de koelkast.

  5. De dag zelf (15 min.)
  6. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  7. Schil de koolraap en snij in kleine blokjes.

  8. Snipper de platte peterselie grof.

  9. Bereiding:
  10. Haal de reeragout uit de marinade en dep droog. Zeef de marinade. Verhit de olijfolie in een kookpot met dikke bodem en bak het vlees in verschillende porties goudbruin aan alle kanten.

  11. Giet de gezeefde marinade er langs de rand van de kookpot bij en laat 1 u. afgedekt sudderen. Voeg de wildfond toe en laat nog 30 min. verder sudderen. Voeg eventueel een beetje water toe.

  12. Kook intussen de stukken aardappel en koolraap ± 25 min. in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Voeg de lichte room toe en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Versier met de platte peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 677 kcal
Vet 19.4 g
Koolhydraat 35.6 g
Eiwit 56.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Leffe Blond Abdijbier Wijn Dama de Toro Tempranillo Barrel Aged D.O. Toro Spanje

Bekijk het recept digitaal