Gemarineerde ribbetjes met groenterijst
Gemarineerde ribbetjes met groenterijst

Gemarineerde ribbetjes met groenterijst

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 643 kcal
Vet 28.2 g
Koolhydraat 53 g
Eiwit 44.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snipper de sjalot fijn.

  5. Snij het preiwit met een beetje groen in fijne ringen.

  6. Snij de champignons in schijfjes.

  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Bereiding:
  9. Schik de ribbetjes in een ovenschaal, met de bolle kant naar boven. Giet er de overgebleven marinade over.

  10. Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven en draai tussendoor eens om.

  11. Smelt intussen de boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalot glazig.

  12. Voeg de rijst toe en roerbak glazig.

  13. Doe de preiringen en de champignonschijfjes bij de rijst.

  14. Roer om en leng aan met de kippenbouillon. Dek af en laat 20 min. gaar worden op een zacht vuur.

  15. Roer er ten slotte de tomatenstukjes onder en kruid met de marjolein.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snipper de sjalot fijn.

  5. Snij het preiwit met een beetje groen in fijne ringen.

  6. Snij de champignons in schijfjes.

  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Bereiding:
  9. Schik de ribbetjes in een ovenschaal, met de bolle kant naar boven. Giet er de overgebleven marinade over.

  10. Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven en draai tussendoor eens om.

  11. Smelt intussen de boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalot glazig.

  12. Voeg de rijst toe en roerbak glazig.

  13. Doe de preiringen en de champignonschijfjes bij de rijst.

  14. Roer om en leng aan met de kippenbouillon. Dek af en laat 20 min. gaar worden op een zacht vuur.

  15. Roer er ten slotte de tomatenstukjes onder en kruid met de marjolein.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 643 kcal
Vet 28.2 g
Koolhydraat 53 g
Eiwit 44.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Viña Sol Tempranillo - Torres - D.O. Catalunya Spanje Wijn Stonecross Shiraz - Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal