Gemarineerde scampisalade
Gemarineerde scampisalade

Gemarineerde scampisalade

15 min.
Voorgerecht
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 159 kcal
Vet 9 g
Koolhydraat 2 g
Eiwit 15.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in kleine blokjes.

  3. Pers het knoflook. Verhit 3 eetl. olijfolie in een pan en bak het knoflook 30 sec.

  4. Snij de eikenbladsla in reepjes.

  5. Snipper het bieslook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Voeg de tomatenblokjes toe aan het knoflook samen met het paprikapoeder, de witte wijn en de diepgevroren scampi's. Laat 10 min. zachtjes sudderen tot de scampi's gaar zijn en het kookvocht ingedikt is. Kruid met peper en zout. Breng op smaak met het limoensap en tabasco. Laat afkoelen en zet 1 nacht (of minstens 1 u) in de koelkast.

  8. Verdeel de reepjes sla over de borden. Besprenkel met 4 eetl. olijfolie.

  9. Leg wat gemarineerde scampi's op de sla en bestrooi met het fijngesnipperde bieslook.

  10. Afwerking:
  11. Serveer met ciabatta.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in kleine blokjes.

  3. Pers het knoflook. Verhit 3 eetl. olijfolie in een pan en bak het knoflook 30 sec.

  4. Snij de eikenbladsla in reepjes.

  5. Snipper het bieslook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Voeg de tomatenblokjes toe aan het knoflook samen met het paprikapoeder, de witte wijn en de diepgevroren scampi's. Laat 10 min. zachtjes sudderen tot de scampi's gaar zijn en het kookvocht ingedikt is. Kruid met peper en zout. Breng op smaak met het limoensap en tabasco. Laat afkoelen en zet 1 nacht (of minstens 1 u) in de koelkast.

  8. Verdeel de reepjes sla over de borden. Besprenkel met 4 eetl. olijfolie.

  9. Leg wat gemarineerde scampi's op de sla en bestrooi met het fijngesnipperde bieslook.

  10. Afwerking:
  11. Serveer met ciabatta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 159 kcal
Vet 9 g
Koolhydraat 2 g
Eiwit 15.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Begeleidende wijn Wijn Trebbiano d'Abruzzo D.O.C. Farnese Italië Wijn Droge witte wijn met een mooie gele kleur. De trebbianodruif geeft aroma's van room, bloemetjes en een fijne limoentoets. Ronde, vrij krachtige smaak met een stevige afdronk. Wijn Sauvignon Roodezandt Wijnmakerij Zuid-Afrika Wijn Aangename droge witte wijn uit Zuid-Afrika. Heel mild, met een frisse en florale neus van de sauvignondruif en een fijne en aromatische smaak.

Bekijk het recept digitaal