- Bewaar

- Bewaar
Gemarineerde scampisalade
Onze drankensuggesties
Wijn Begeleidende wijn Wijn Trebbiano d'Abruzzo D.O.C. Farnese Italië Wijn Droge witte wijn met een mooie gele kleur. De trebbianodruif geeft aroma's van room, bloemetjes en een fijne limoentoets. Ronde, vrij krachtige smaak met een stevige afdronk. Wijn Sauvignon Roodezandt Wijnmakerij Zuid-Afrika Wijn Aangename droge witte wijn uit Zuid-Afrika. Heel mild, met een frisse en florale neus van de sauvignondruif en een fijne en aromatische smaak.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in kleine blokjes.
-
Pers het knoflook. Verhit 3 eetl. olijfolie in een pan en bak het knoflook 30 sec.
-
Snij de eikenbladsla in reepjes.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Bereiding:
-
Voeg de tomatenblokjes toe aan het knoflook samen met het paprikapoeder, de witte wijn en de diepgevroren scampi's. Laat 10 min. zachtjes sudderen tot de scampi's gaar zijn en het kookvocht ingedikt is. Kruid met peper en zout. Breng op smaak met het limoensap en tabasco. Laat afkoelen en zet 1 nacht (of minstens 1 u) in de koelkast.
-
Verdeel de reepjes sla over de borden. Besprenkel met 4 eetl. olijfolie.
-
Leg wat gemarineerde scampi's op de sla en bestrooi met het fijngesnipperde bieslook.
-
Afwerking:
-
Serveer met ciabatta.
Onze drankensuggesties
Wijn Begeleidende wijn Wijn Trebbiano d'Abruzzo D.O.C. Farnese Italië Wijn Droge witte wijn met een mooie gele kleur. De trebbianodruif geeft aroma's van room, bloemetjes en een fijne limoentoets. Ronde, vrij krachtige smaak met een stevige afdronk. Wijn Sauvignon Roodezandt Wijnmakerij Zuid-Afrika Wijn Aangename droge witte wijn uit Zuid-Afrika. Heel mild, met een frisse en florale neus van de sauvignondruif en een fijne en aromatische smaak.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in kleine blokjes.
-
Pers het knoflook. Verhit 3 eetl. olijfolie in een pan en bak het knoflook 30 sec.
-
Snij de eikenbladsla in reepjes.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Bereiding:
-
Voeg de tomatenblokjes toe aan het knoflook samen met het paprikapoeder, de witte wijn en de diepgevroren scampi's. Laat 10 min. zachtjes sudderen tot de scampi's gaar zijn en het kookvocht ingedikt is. Kruid met peper en zout. Breng op smaak met het limoensap en tabasco. Laat afkoelen en zet 1 nacht (of minstens 1 u) in de koelkast.
-
Verdeel de reepjes sla over de borden. Besprenkel met 4 eetl. olijfolie.
-
Leg wat gemarineerde scampi's op de sla en bestrooi met het fijngesnipperde bieslook.
-
Afwerking:
-
Serveer met ciabatta.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Begeleidende wijn Wijn Trebbiano d'Abruzzo D.O.C. Farnese Italië Wijn Droge witte wijn met een mooie gele kleur. De trebbianodruif geeft aroma's van room, bloemetjes en een fijne limoentoets. Ronde, vrij krachtige smaak met een stevige afdronk. Wijn Sauvignon Roodezandt Wijnmakerij Zuid-Afrika Wijn Aangename droge witte wijn uit Zuid-Afrika. Heel mild, met een frisse en florale neus van de sauvignondruif en een fijne en aromatische smaak.