Gemarineerde steak met pepers, gepofte aardappel en frisse salade
Gemarineerde steak met pepers, gepofte aardappel en frisse salade

Gemarineerde steak met pepers, gepofte aardappel en frisse salade

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 470 kcal
Vet 21.6 g
Verzadigd vet 7.2 g
Koolhydraat 29 g
Suiker 6.9 g
Vezel 4.8 g
Eiwit 37.8 g
Zout 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. (20 min.)

  2. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en prik er enkele keren in met een vork.

  3. Snij de ijsbergsla in reepjes.

  4. Snij de rode ui in ringen.

  5. Snij de radijsjes en de ongeschilde komkommer in schijfjes.

  6. Snipper het bieslook fijn.

  7. Snij de lente-uitjes in ringetjes.

  8. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  9. Bestrijk de aardappelen met 1 eetl. olijfolie. Kruid met zeezout en schik in een ovenschaal. Zet 50 à 60 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Meng ondertussen 2 eetl. olijfolie met de wittewijnazijn en 1/3 van het bieslook. Kruid met zwarte peper en zeezout.

  11. Doe de ijsbergsla, de komkommer, de rode ui en de radijsjes in een grote serveerschaal. Overgiet met de dressing en meng goed.

  12. Smelt de boter in een braadpan en bak de steaks 2 à 3 min. aan beide kanten of langer naar smaak. Of bak de steaks 2 a 3 min aan elke kant op de bbq.

  13. Haal intussen de aardappelen uit de oven. Snij open, maar niet volledig doormidden. Duw de 2 helften een beetje open en schep er de zure room in.

  14. Kruid met zwarte peper en zeezout . Bestrooi met de lente-uitjes en de rest van het bieslook.

  15. Afwerking:
  16. Snij de steaks in sneetjes. Serveer met een gepofte aardappel en de salade.

Tip

Peuter eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter. + 18 maand Bereiding (1 u.) 1 Wrijf 1 aardappel goed schoon onder koud water, prik erin met een vork en bestrijk met 1/2 koffiel. plantaardige olie. Zet 50 à 60 min. in een voorverwarmde oven, op 190 °C. 2 Snij 30 g radijs in schijfjes, snipper 4 sprietjes bieslook fijn en snij 1/4 ongeschilde komkommer in schijfjes. Snij 3 blaadjes ijsbergsla in fijne reepjes. Meng alles onder elkaar en besprenkel met 1/2 koffiel. plantaardige olie en een druppeltje wittewijnazijn. 3 Verhit 1/2 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak 50 g biefstuk.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. (20 min.)

  2. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en prik er enkele keren in met een vork.

  3. Snij de ijsbergsla in reepjes.

  4. Snij de rode ui in ringen.

  5. Snij de radijsjes en de ongeschilde komkommer in schijfjes.

  6. Snipper het bieslook fijn.

  7. Snij de lente-uitjes in ringetjes.

  8. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  9. Bestrijk de aardappelen met 1 eetl. olijfolie. Kruid met zeezout en schik in een ovenschaal. Zet 50 à 60 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Meng ondertussen 2 eetl. olijfolie met de wittewijnazijn en 1/3 van het bieslook. Kruid met zwarte peper en zeezout.

  11. Doe de ijsbergsla, de komkommer, de rode ui en de radijsjes in een grote serveerschaal. Overgiet met de dressing en meng goed.

  12. Smelt de boter in een braadpan en bak de steaks 2 à 3 min. aan beide kanten of langer naar smaak. Of bak de steaks 2 a 3 min aan elke kant op de bbq.

  13. Haal intussen de aardappelen uit de oven. Snij open, maar niet volledig doormidden. Duw de 2 helften een beetje open en schep er de zure room in.

  14. Kruid met zwarte peper en zeezout . Bestrooi met de lente-uitjes en de rest van het bieslook.

  15. Afwerking:
  16. Snij de steaks in sneetjes. Serveer met een gepofte aardappel en de salade.

Tip

Peuter eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter. + 18 maand Bereiding (1 u.) 1 Wrijf 1 aardappel goed schoon onder koud water, prik erin met een vork en bestrijk met 1/2 koffiel. plantaardige olie. Zet 50 à 60 min. in een voorverwarmde oven, op 190 °C. 2 Snij 30 g radijs in schijfjes, snipper 4 sprietjes bieslook fijn en snij 1/4 ongeschilde komkommer in schijfjes. Snij 3 blaadjes ijsbergsla in fijne reepjes. Meng alles onder elkaar en besprenkel met 1/2 koffiel. plantaardige olie en een druppeltje wittewijnazijn. 3 Verhit 1/2 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak 50 g biefstuk.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 470 kcal
Vet 21.6 g
Verzadigd vet 7.2 g
Koolhydraat 29 g
Suiker 6.9 g
Vezel 4.8 g
Eiwit 37.8 g
Zout 1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn La Croix de Paty A.O.P. Côtes de Bourg

Bekijk het recept digitaal