- Bewaar

- Bewaar
Gemarineerde steak met pepers, gepofte aardappel en frisse salade
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn La Croix de Paty A.O.P. Côtes de Bourg
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
(20 min.)
-
Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en prik er enkele keren in met een vork.
-
Snij de ijsbergsla in reepjes.
-
Snij de rode ui in ringen.
-
Snij de radijsjes en de ongeschilde komkommer in schijfjes.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Snij de lente-uitjes in ringetjes.
-
Verwarm de oven voor op 190 °C.
-
Bestrijk de aardappelen met 1 eetl. olijfolie. Kruid met zeezout en schik in een ovenschaal. Zet 50 à 60 min. in de voorverwarmde oven.
-
Meng ondertussen 2 eetl. olijfolie met de wittewijnazijn en 1/3 van het bieslook. Kruid met zwarte peper en zeezout.
-
Doe de ijsbergsla, de komkommer, de rode ui en de radijsjes in een grote serveerschaal. Overgiet met de dressing en meng goed.
-
Smelt de boter in een braadpan en bak de steaks 2 à 3 min. aan beide kanten of langer naar smaak. Of bak de steaks 2 a 3 min aan elke kant op de bbq.
-
Haal intussen de aardappelen uit de oven. Snij open, maar niet volledig doormidden. Duw de 2 helften een beetje open en schep er de zure room in.
-
Kruid met zwarte peper en zeezout . Bestrooi met de lente-uitjes en de rest van het bieslook.
-
Afwerking:
-
Snij de steaks in sneetjes. Serveer met een gepofte aardappel en de salade.
Peuter eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter. + 18 maand Bereiding (1 u.) 1 Wrijf 1 aardappel goed schoon onder koud water, prik erin met een vork en bestrijk met 1/2 koffiel. plantaardige olie. Zet 50 à 60 min. in een voorverwarmde oven, op 190 °C. 2 Snij 30 g radijs in schijfjes, snipper 4 sprietjes bieslook fijn en snij 1/4 ongeschilde komkommer in schijfjes. Snij 3 blaadjes ijsbergsla in fijne reepjes. Meng alles onder elkaar en besprenkel met 1/2 koffiel. plantaardige olie en een druppeltje wittewijnazijn. 3 Verhit 1/2 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak 50 g biefstuk.
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn La Croix de Paty A.O.P. Côtes de Bourg
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
(20 min.)
-
Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en prik er enkele keren in met een vork.
-
Snij de ijsbergsla in reepjes.
-
Snij de rode ui in ringen.
-
Snij de radijsjes en de ongeschilde komkommer in schijfjes.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Snij de lente-uitjes in ringetjes.
-
Verwarm de oven voor op 190 °C.
-
Bestrijk de aardappelen met 1 eetl. olijfolie. Kruid met zeezout en schik in een ovenschaal. Zet 50 à 60 min. in de voorverwarmde oven.
-
Meng ondertussen 2 eetl. olijfolie met de wittewijnazijn en 1/3 van het bieslook. Kruid met zwarte peper en zeezout.
-
Doe de ijsbergsla, de komkommer, de rode ui en de radijsjes in een grote serveerschaal. Overgiet met de dressing en meng goed.
-
Smelt de boter in een braadpan en bak de steaks 2 à 3 min. aan beide kanten of langer naar smaak. Of bak de steaks 2 a 3 min aan elke kant op de bbq.
-
Haal intussen de aardappelen uit de oven. Snij open, maar niet volledig doormidden. Duw de 2 helften een beetje open en schep er de zure room in.
-
Kruid met zwarte peper en zeezout . Bestrooi met de lente-uitjes en de rest van het bieslook.
-
Afwerking:
-
Snij de steaks in sneetjes. Serveer met een gepofte aardappel en de salade.
Peuter eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter. + 18 maand Bereiding (1 u.) 1 Wrijf 1 aardappel goed schoon onder koud water, prik erin met een vork en bestrijk met 1/2 koffiel. plantaardige olie. Zet 50 à 60 min. in een voorverwarmde oven, op 190 °C. 2 Snij 30 g radijs in schijfjes, snipper 4 sprietjes bieslook fijn en snij 1/4 ongeschilde komkommer in schijfjes. Snij 3 blaadjes ijsbergsla in fijne reepjes. Meng alles onder elkaar en besprenkel met 1/2 koffiel. plantaardige olie en een druppeltje wittewijnazijn. 3 Verhit 1/2 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak 50 g biefstuk.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn La Croix de Paty A.O.P. Côtes de Bourg