- Bewaar

- Bewaar
Gemarineerde tofu op oosterse wijze
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Dep de tofu goed droog en snij in blokjes van 1 à 1,5 cm. Doe in een kom. Pers er het gepelde teentje knoflook over uit. Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak fijn. Rasp de gember. Voeg beide toe aan de tofu.
-
Wrijf de limoen goed schoon onder koud water en rasp de schil (zeste). Pers de limoen.
-
Meng het limoensap en de zeste, samen met de sojasaus, de honing en de sesamolie onder de blokjes tofu. Kruid met zwarte peper. Laat 30 min. marineren in de koelkast.
-
Verhit de olijfolie in een pan en bak de blokjes tofu mooi bruin aan alle kanten.
Lekker bij rijst of noedels.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Dep de tofu goed droog en snij in blokjes van 1 à 1,5 cm. Doe in een kom. Pers er het gepelde teentje knoflook over uit. Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak fijn. Rasp de gember. Voeg beide toe aan de tofu.
-
Wrijf de limoen goed schoon onder koud water en rasp de schil (zeste). Pers de limoen.
-
Meng het limoensap en de zeste, samen met de sojasaus, de honing en de sesamolie onder de blokjes tofu. Kruid met zwarte peper. Laat 30 min. marineren in de koelkast.
-
Verhit de olijfolie in een pan en bak de blokjes tofu mooi bruin aan alle kanten.
Lekker bij rijst of noedels.