Gemarineerde tonijn met kappertjessaus
Gemarineerde tonijn met kappertjessaus

Gemarineerde tonijn met kappertjessaus

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 433 kcal
Vet 22.5 g
Verzadigd vet 4.1 g
Koolhydraat 1.8 g
Suiker 0.4 g
Vezel 0.2 g
Eiwit 49.8 g
Zout 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Schik de diepgevroren tonijnsteaks in een schotel en strijk ze in met de olijfolie. Bestrooi ze met de Provençaalse kruiden en leg er de citroenschijfjes op. Giet er de witte wijn over en dek af. Laat een nacht marineren op een koele plaats.

  2. Laat 1 dl witte wijn, waarin u het halve blokje visbouillon oploste, voor de helft inkoken. Giet er de room bij en laat nog verder inkoken tot een lichtgebonden saus. Voeg de kappertjes toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg dan de mosterd, look, peterselie en citroensap toe.

  3. Haal de tonijnsteaks uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier.

  4. Bak ze op de barbecue, 3 à 5 min. aan elke kant (afhankelijk van de dikte). Het vuur mag niet te heet zijn.

  5. Verwarm intussen de saus op een hoekje van de barbecue.

  6. Dien de tonijn op met de kappertjessaus, een frisse sla en aardappelen in de schil of pastasalade (zie recept `pastasalade met groenten').

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Schik de diepgevroren tonijnsteaks in een schotel en strijk ze in met de olijfolie. Bestrooi ze met de Provençaalse kruiden en leg er de citroenschijfjes op. Giet er de witte wijn over en dek af. Laat een nacht marineren op een koele plaats.

  2. Laat 1 dl witte wijn, waarin u het halve blokje visbouillon oploste, voor de helft inkoken. Giet er de room bij en laat nog verder inkoken tot een lichtgebonden saus. Voeg de kappertjes toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg dan de mosterd, look, peterselie en citroensap toe.

  3. Haal de tonijnsteaks uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier.

  4. Bak ze op de barbecue, 3 à 5 min. aan elke kant (afhankelijk van de dikte). Het vuur mag niet te heet zijn.

  5. Verwarm intussen de saus op een hoekje van de barbecue.

  6. Dien de tonijn op met de kappertjessaus, een frisse sla en aardappelen in de schil of pastasalade (zie recept `pastasalade met groenten').

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 433 kcal
Vet 22.5 g
Verzadigd vet 4.1 g
Koolhydraat 1.8 g
Suiker 0.4 g
Vezel 0.2 g
Eiwit 49.8 g
Zout 0.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier La Trappe Puur Blond bier Wijn Réserve des Lauriers A.O.P. Saint-Mont

Bekijk het recept digitaal