- Bewaar

- Bewaar
Gemarineerde tonijn met kappertjessaus
Onze drankensuggesties
Bier La Trappe Puur Blond bier Wijn Réserve des Lauriers A.O.P. Saint-Mont
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Schik de diepgevroren tonijnsteaks in een schotel en strijk ze in met de olijfolie. Bestrooi ze met de Provençaalse kruiden en leg er de citroenschijfjes op. Giet er de witte wijn over en dek af. Laat een nacht marineren op een koele plaats.
-
Laat 1 dl witte wijn, waarin u het halve blokje visbouillon oploste, voor de helft inkoken. Giet er de room bij en laat nog verder inkoken tot een lichtgebonden saus. Voeg de kappertjes toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg dan de mosterd, look, peterselie en citroensap toe.
-
Haal de tonijnsteaks uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier.
-
Bak ze op de barbecue, 3 à 5 min. aan elke kant (afhankelijk van de dikte). Het vuur mag niet te heet zijn.
-
Verwarm intussen de saus op een hoekje van de barbecue.
-
Dien de tonijn op met de kappertjessaus, een frisse sla en aardappelen in de schil of pastasalade (zie recept `pastasalade met groenten').
Onze drankensuggesties
Bier La Trappe Puur Blond bier Wijn Réserve des Lauriers A.O.P. Saint-Mont
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Schik de diepgevroren tonijnsteaks in een schotel en strijk ze in met de olijfolie. Bestrooi ze met de Provençaalse kruiden en leg er de citroenschijfjes op. Giet er de witte wijn over en dek af. Laat een nacht marineren op een koele plaats.
-
Laat 1 dl witte wijn, waarin u het halve blokje visbouillon oploste, voor de helft inkoken. Giet er de room bij en laat nog verder inkoken tot een lichtgebonden saus. Voeg de kappertjes toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg dan de mosterd, look, peterselie en citroensap toe.
-
Haal de tonijnsteaks uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier.
-
Bak ze op de barbecue, 3 à 5 min. aan elke kant (afhankelijk van de dikte). Het vuur mag niet te heet zijn.
-
Verwarm intussen de saus op een hoekje van de barbecue.
-
Dien de tonijn op met de kappertjessaus, een frisse sla en aardappelen in de schil of pastasalade (zie recept `pastasalade met groenten').
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier La Trappe Puur Blond bier Wijn Réserve des Lauriers A.O.P. Saint-Mont